RealNetworks tviholder ikke på eget format

Verdens mest utbredte mediespiller på Internett skal også støtte MPEG-4. Selv om den åpne standarden krasjer med forretningsmodellen bak RealVideo.

RealNetworks har sin egen komprimeringskodek for video på nettet. De vil gjerne at alle skal bruke denne kodeken for å tilrettelegge for lyd- og videovisning på Internett, og mer enn 70 millioner brukere har lastet ned selskapets medieavspiller RealPlayer fra nettet.

- Vi mener RealVideo 8 (selskapets nyeste kodek) er selve standarden for video på nettet. Men selv om vi mener vår kodek er den beste skal vi selvfølgelig støtte MPEG-4, akkurat som vi støtter andre kodeker der ute, sier RealNetworks' bredbåndsproduktsjef Sherman Griffin til digitoday.

Han sier de sitter litt på gjerdet frem til
MPEG-4 lanseres som en ratifisert standard.
Les mer om MPEG-4:


- Det er mange som hevder de driver med MPEG-4, mange som er engasjert i foreløpige prosjekter og som har proprietære standarder som de hevder er MPEG-4, sier Griffin.

Microsofts MediaPlayer er basert på MPEG-4 versjon 2, og skal støtte videodelen i den kommende standarden, men Griffin vil ikke kommentere konkret hva RealNetworks mener om den saken.

- Hvis forbrukerne vil ha MPEG-4 så skal vi inkludere støtte for det, vi støtter allerede 40 andre kodeker, sier han.

RealNetworks har også inngått samarbeid med Apple om støtte for QuickTime, som er den tredje konkurrenten på avspillermarkedet.

Mer om samarbeidet:

Griffin mener video over IP-nettverk vil ta av den dagen bredbåndsnettet legges ut til flere husstander rundt omkring i verden.

MPEG-4:
Video:
  • Avansert videokomprimering og avspilling på alt fra mobiltelefon til HDTV
  • Støtte for videokonferanse
Lyd:
  • Advanced Audio Coding (AAC), mye bedre enn MP3
  • Støtte for MIDI-lignende lydkontroll
  • Lydeffekter
Grafikk og animasjon
  • Støtte for vektoranimasjon
  • 2D og 3D
I tillegg skal MPEG-4 gi sterk integrasjon av multimedia-elementene, samt løsninger for digital rettighetskontroll.
- Her i USA er det mye DSL-teknologi, og vi begynner å se 10 MBit-nettverk i de største byene. I tillegg er det mye interesse rundt satellitt-distribusjon for tiden, og vi skal utnytte dette vinduet til både pay-per-view og abonnementstjenester, avslutter han.
Til toppen