RealPlayer støtter Ogg Vorbis

RealNetworks går videre i sin satsing på åpen kode - nå inkluderer de støtte for MP3-dödaren Ogg Vorbis, et åpent, ikke-kommersielt musikkformat.

RealNetworks Inc lanserer i disse dager sin nye Helix-teknologi, der de blant annet har hacket til seg WIndows Media-støtte. Ikke nok med det, de skal også la RealOne-spilleren ta seg av det åpne, gratis, ikke-kommersielle formatet Ogg Vorbis, som mange mener er bedre enn MP3-teknologien som revolusjonerte distribusjon av musikk på Internett.

Les også:

Vil ha mer Linux i staten
EU satser på open source
JBoss: Den beste appserveren er gratis
Taiwan vil ha åpen kildekode i offentlig sektor
Audiogalaxy så godt som død
Norske musikkjøpere må vente
Den populære spilleren Winamp fikk Ogg Vorbis-støtte allerede i mai, og utviklerne jobber med QuickTime-tillegg som skal gjøre formatet brukelig også i dette programmet.

Ogg Vorbis skal inkluderes i Helix DNA-klienten, noe som skal gjøre det enkelt for utviklere å mekke sammen multimediaspillere som tar både Real-innhold og Ogg Vorbis. Dessuten skal det lages en plugin for RealOne-spilleren og Helix-serveren.

Ogg Vorbis ble lansert i versjon 1.0 for få dager siden, og selskapet mener det ikke finnes komprimeringsformater som gjør jobben så bra som Ogg, og det på alt fra 8 kbps-strømmer til fete 500 kbps-strømmer.

Hele pressemeldingen fra RealNetworks finner du her.

Til toppen