Red Hat 7.1 lansert

Linux-mekkerne i Red Hat har sluppet den siste versjonen av programmet. Stordrift, sikkerhet og enkelhet er noen av stikkordene.

Linux-mekkerne i Red Hat har sluppet den siste versjonen av programmet. Stordrift, sikkerhet og enkelhet er noen av stikkordene.

Den nye distribusjonen, Red Hat Linux 7.1, har en rekke nye funksjoner som skal gjøre den enda mer stordrifts-vennlig.

I tillegg kobles lanseringen med et prøveabonnement på Red Hat Software Manager, noe som ytterligere forsterker inntrykket av at de satser på å levere tjenester og kundestøtte like mye som de satser på programvare. Software Manager holder brukernes systemer oppdaterte, kommer med feilmeldinger og gjør det enklere å styre mange installasjoner i for eksempel et bedriftsnettverk.

Ifølge Internet News er dette en forretningsstrategi som anbefales for selskaper som lever av å tilby Linux-distribusjoner.

Den nye versjonen av Red Hat har blant annet bedre støtte for multiprosessering, støtter opp til 64 GB RAM, flere brukere og grupper, og skal ha en mye enklere installasjonsprosess enn tidligere -- blant annet med eget valg for installasjon på bærbare datamaskiner.

Selskapet har også endel nye sikkerhetsinstillinger, der porter og internettverktøy holdes stengt og avslått til det er bruk for dem. Et kontrollpanel gjør det mulig for brukeren å slå av og på det man ønsker av sikkerhetsinstillingene.


Internasjonalisering er også et stikkord. i tillegg til oppdaterte versjoner av GNOME og KDE brukergrensesnitt og Mozilla, leveres systemet med GNOME-versjoner på japansk, spansk, fransk, tysk og italiensk.

Flere opplysninger om Red Hat Linux 7.1 finner du på denne siden (åpner i nytt vindu).

Red Hat er en av de mest populære Linux-distributørene for proffmarkedet og har blant annet omfattende samarbeid med IBM.
Til toppen