Red Hat 7.2 klargjort for både Itanium og Alpha

Linux-distributøren Red Hat har klargjort sin versjon 7.2 for både Intels Itanium-prosessorer, og Compaqs Alpha-prosessorer.

Red Hat Linux 7.2 for Itanium er klar til nedlasting nå, og vil om kort tid kunne leveres ferdig installert på både arbeidsstasjoner og servere med Intels 64 biters prosessor.

Ifølge forhåndsomtalen er systemet egnet både for å utvikle nye applikasjoner og for å overføre eksisterende applikasjoner fra 32 biters til 64 biters maskinvare.

Det oppgraderte systemet har 2.4.9-kjernen og journaling filsystemet ext3 (sikkerhetsfunksjon som blant annet loggfører endringer slik at disse kan endres tilbake ved behov), støtter hele adresserommet til Itanium-prosessoren, og skalèrer til minst åtte prosessorer i klynge. Andre forbedringer gjelder konfigureringsverktøy og sikkerhet, blant annet brannmurbeskyttet installasjon. Systemet leveres med de siste utgavene av grensesnittene til Gnome og KDE.

Tilretteleggingen av Red Hat Linux 7.2 for Alpha-prosessoren er gjennomført i samarbeid med Compaq, og vil gjøres tilgjengelig i løpet av inneværende kvartal.

Til toppen