Red Hat og Microsoft i hjertelig samspill

Begge sertifiserer seg for hverandres virtualisering.

Red Hat og Microsoft i hjertelig samspill

Begge sertifiserer seg for hverandres virtualisering.

Ifølge en pressemelding fra verdens største Linux-distributør Red Hat, har de og Microsoft tatt initiativ som vil gjøre livet enklere for felles kunder innen servervirtualisering.

Red Hat vil validere Windows Server 2003 SP2, Windows 2000 Server SP4 og Windows Server 2008 som gjester på sine virtualiseringsteknologier.

Microsoft vil validere Red Hat Enterprise Linux 5.2 og 5.3 som gjester på alle utgaver av Windows Server 2008 Hyper-V samt Microsoft Hyper-V Server 2008.

De er videre enige om at straks de er ferdig med å teste hverandres produkter, vil kunder med gyldige supportavtaler ha tilgang til teknisk support fra begge, enten de kjører virtuell Windows i Linux eller omvendt.

Microsoft og Red Hat vil videre validere framtidige produkter på hverandres virtualiseringsplattformer.

Det understrekes at avtalene ikke inneholder noe som er relatert til patenter eller lisensiering under åpen kildekode, og at det ikke er noe snakk om finansiell kompensasjon utenom vanlige avgifter for testing, sertifisering og validering. Red Hat vil med dette fastholde at de ikke har inngått noe som likner på konkurrenten Novells omfattende samarbeidsavtale med Microsoft.

Etter hvert som valideringene blir fullført, vil opplysninger bli lagt ut på disse nettsidene hos henholdsvis Red Hat og Microsoft.

    Les også:

Til toppen