JUSS OG SAMFUNN

Redaksjonelt innhold er ikke spam

Hvor går grensen for spam? 'Tips en venn'-funksjonen i en artikkel på digi.no er OK, men å bruke tilsvarende tjeneste for produkter på internettbutikkenes sider bør være forbudt, mener Forbrukerombudet.

16. aug. 2000 - 13:44
ForbrukerombudetCoShopper


Bente Øverlidigi.no



digi.no

YatackeBud
Les:
Forbrukerombudet tar kraftig oppgjør med ebud og OLC
Ebud: - Vi vil være seriøse
OLC: - Positivt at Forbrukerombudet engasjerer seg

Vårt Land


- Vi har satt opp dette som et tema for vårt neste møte. Det er viktig å finne ut hvor skillet går mellom tipsfunksjon mellom brukerne og markedsføring fra en profesjonell aktør. Vi mener at 'tips en venn', også slik som CoShopper bruker det, er på riktig side av streken, sier Agnes Beathe Steen Fosse i e-handelens bransjeorganisasjon eforum.

Hun understreker at eForum er sterke motstandere av alle former for spam, og at de er helt enige i prinsippet om aktivt samtykke som Forbrukerombudet krever.

CoShopper kan risikere å miste det ettertraktede Nsafe-merket hvis de ikke retter seg etter Forbrukerombudet.
NSafe har i sine retningslinjer pålagt medlemsbedriftene at de må følge loven, så hvis saken kommer opp for Markedsrådet og CoShopper-kampanjen dømmes - men selskapet likevel fortsetter, så må NSafe-merket fjernes fra nettbutikken.

- Det ligger både bransje- og forbrukerhensyn i denne saken. Det dreier seg om å ha en funksjon som gjør nettet enklere, og vår oppgave blir å finne ut hvordan nettet bør og skal fungere, så man ikke bare regulerer noe fordi det er nytt, sier Steen Fosse.

Forbrukerombudet mener de vet hva de driver med. Øverli sier at CoShoppers tipsordning ligger midt mellom en tipsfunksjon og spam, blant annet fordi mottagerne oppfordres til å sende tipset videre.

- Det er ikke det at vi skal gjøre det umulig å på en enkel måte videreformidle informasjon fra nettbruker til nettbruker, men vi mener at selve formen på CoShoppers tipsfunksjon bare forsterker vårt utgangspunkt her, sier hun.

Men Forbrukerombudet har altså ingen innsigelser mot at du bruker tipsfunksjonen nedenfor til å videreformidle denne artikkelen.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra