INTERNETT

Regjeringen i Hongkong åpner for sensur av internett

Et medlem av byregjeringen i Hongkong åpner for sensur av internett for å få slutt på protestene og opptøyene i byen.

Politiet i Hongkong brukte søndag tåregass mot demokratiforkjempere som protesterte mot det nye forbudet mot ansiktstildekking.
Politiet i Hongkong brukte søndag tåregass mot demokratiforkjempere som protesterte mot det nye forbudet mot ansiktstildekking. Foto: Kin Cheung / AP / NTB scanpix
7. okt. 2019 - 11:41

– På dette stadiet vil regjeringen vurdere alle lovlige midler for å stanse opptøyene, sa Ip Kwok-him til en lokal radiostasjon mandag.

Nettbaserte kommunikasjonsformer og andre verktøy er avgjørende for organiseringen av protestene i Hongkong. Blant annet spiller den krypterte meldingsappen Telegram en viktig rolle.

Ip Kwok-him mener begrensninger på informasjonsflyten på nett kan bli aktuelt hvis det nye forbudet mot ansiktstildekking ikke får bukt med demonstrasjonene.

Politifolk i sammenstøt med demonstranter utenfor den lovgivende forsamlingen i Hongkong. Bildet er tatt mandag morgen. Få dager senere ble Telegram, som ble brukt til å organisere protestene, utsatt for et DDoS-angrep fra Kina.
Les også

Kinesisk dataangrep mot Telegram rammet demonstranter i Hongkong

Mandag ble to personer for første gang tiltalt for å ha overtrådt forbudet. En mannlig student og en 38 år gammel kvinne møtte i retten før de ble løslatt mot kausjon.

Støttespillere til de tiltalte fylte rettssalen, og mange av dem hadde på seg ansiktsmasker i protest mot det nye forbudet.

I helgen demonstrerte flere tusen mennesker mot forbudet, og også mange av disse var maskert. Demonstrasjonene begynte fredelig, men etter hvert oppsto nok en gang sammenstøt mellom demonstranter og politi.

Grupper av demonstranter sto i tillegg bak omfattende hærverk.

(©NTB)

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.