Rekordbruk av avtalegiro

Nordmenn liker ikke å betale regninger. Foretrekker isteden å sette opp automatisk betaling med avtalegiro.

Rekordbruk av avtalegiro

Nordmenn liker ikke å betale regninger. Foretrekker isteden å sette opp automatisk betaling med avtalegiro.

Ved utgangen av oktober hadde BBS (Bankenes Betalingssentral) registrert over 42 millioner transaksjoner gjort opp som AvtaleGiro.

- Det er tydelig at nordmenn ønsker å bruke tiden på annet enn å betale regninger. Undersøkelser viser at brukerne av AvtaleGiro opplever dette som den enkleste og mest problemfrie måten å betale faste regninger på, sier Bent Hansen, forretningsansvarlig for betalingsløsninger i BBS.

Hittil i år er det inngått 924.000 nye faste betalingsoppdrag mellom privatpersoner og bedrifter. Totalt eksisterer det nå 8,1 millioner faste betalingsoppdrag.

Det har vært en kraftig vekst, og BBS forteller at det kommer av at stadig flere bedrifter tilbyr kundene å betale via avtalegiro. Tilsammen tilbys det av 6.500 bedrifter, og 400 av disse har kommet til etter årsskiftet.

Normalt er det unge brukere som er tidlig ute med å te i bruk elektroniske banktjenester, men med automatisk trekke via avtalegiro har BBS også nådd godt frem til pensjonister og andre eldre brukere.

- AvtaleGiro er en spesielt god løsning for ”våre nye seniorer” som gjerne tilbringer vinteren i varmere strøk. Mange opplever AvtaleGiro som den enkleste og mest problemfrie måten å betale faste regninger på uansett om du er nettbankbruker eller ikke, sier Hansen.

Til toppen