MASTER OF CYBER SECURITY 2020

– Rekordhøyt nivå i Master of Cyber Security

Nå åpner del to av konkurransen. Delta her.

Master of Cyber Security
Master of Cyber Security (Bilde: Colourbox/digi.no)

Nå åpner del to av konkurransen. Delta her.

Den 19. november gikk startskuddet for den årlige konkurransen Master of Cyber Security, der man gjennom en rekke delkonkurranser skal kåre Norges råeste sikkerhetsekspert. 

I dag starter del 2 av konkurransen, som arrangeres av den ideelle arrangøren bak sikkerhetskonferansen Hackcon, i samarbeid med digi.no, Evry, Pedab, Cyberon og Norsis. 

Suhail Mushtaq i HackCon. Portrett.
Suhail Mushtaq i HackCon. Foto: Kurt Lekanger

Primus motor for arrangementet, Suhail Mushtaq, forteller til digi.no at nivået i år så langt har vært høyere enn noensinne, og at totalt 374 personer deltok i første runde. Det er en økning på over 20 prosent fra i fjor.

– Per nå er det hele 41 personer, kontra 33 i fjor, som har alt rett! Også de som deltok på finalen i fjor er med og de har fått en sterk konkurranse av mange dyktige folk! forteller Mushtaq.

56 personer (mot 34 i fjor) manglet kun ett spørsmål for å ha alt rett, mens 53 (mot 41 i fjor) manglet rett på to spørsmål. 

– Disse tallene er utrolig bra i forhold til tidligere år. Nivået er derfor veldig bra i år og ganske så mye høyere enn i fjor!

Delta i del 2

Del to av konkurransen åpner torsdag 19.12.2019 klokken 10:00. 

Premiepotten økes med 10.000 kroner hvert år – og er nå oppe i hele 40.000 kroner! I år deles det ut tre premier: Førsteplassen gir 25.000 kroner, andreplassen 10.000 kroner og tredjeplassen 5.000 kroner.

MCS 2020 vil bestå av tre konkurranser a 25 spørsmål – det vil si 75 spørsmål totalt.  Vanskelighetsgraden vil øke i hver konkurranse og vinneren vil bli kåret 13. februar 2020 kl 12:30 på HackCon#15. Her kan du lese mer om konkurransen og konkurransereglene.

Den som vinner konkurransen vil kunne smykke seg med tittelen Master of Cyber Security 2020. Du vil bli testet i disse temaene:

1. Generell sikkerhet – tester allmennkunnskapene og samfunnsperspektivet
2. Informasjonssikkerhet - sikkerhet på teknisk nivå
3. Personellsikkerhet - sikkerhet på menneskelig nivå
4. Fysisk sikkerhet - sikkerhet på fysisk nivå
5. Administrativ sikkerhet – sikkerhet på strategisk nivå (styring, standarder, jus etc)

Lykke til!

Delta i konkurransen her »

Kommentarer (0)

Kommentarer (0)
Til toppen