JUSS OG SAMFUNN

Rekordinteresse for DLD-høring

Engasjementet gleder samferdselsminister Magnhild Meltveit Kleppa.

27. apr. 2010 - 11:35

Oslo (NTB): Nesten 130 instanser har ment noe om Datalagringsdirektivet, som EU har bedt Norge om å innføre. Innad i regjeringen er meningene delte om direktivet.

Samferdselsminister Magnhild Meltveit Kleppas eget parti Sp er imot en innføring. Nå er Kleppa glad for at så mange har engasjert seg i høringsrunden.

- Saken vedkommer alle som bruker telefon eller sender e-post. Jeg er derfor glad for at det er uvanlig stor interesse og sterkt engasjement i denne saken, sier Kleppa. Sammenlignet med andre saker har denne fått tre ganger så mange innspill, sier statsråden til NTB. Svært mange av innspillene er dessuten gode, mener hun.

- Det de fleste er opptatt av, er personvern, hensynet til Den europeiske menneskerettskonvensjonen, trussel mot kildevernet og konkurransen på ekom-markedet. Mange mener også at det vil være enkelt for kriminelle å omgå datalagringsdirektivet ved hjelp av ulike former for teknologi, oppsummerer hun.

Blant innsenderne er det også flere underskriftslister. Saken skal etter planen legges fram for Stortinget innen utgangen av året. Foreløpig har Ap sagt at de er for, mens SV og Sp er imot. Sp-leder Liv Signe Navarsete har ifølge Aftenposten invitert Høyre til å bli med på å forhindre en innføring i Norge. (©NTB)

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.