Rekordomsetning tømmer AMDs reserver

Aldri har AMD solgt så mange prosessorer. Men priskrigen mot Intel gjør at hver enhet selges med stadig større tap.

AMD har revidert sine anslag for inneværende kvartal, det tredje i selskapets avvikende regnskapsår.

Det ligger an til omsetningsrekord, med 7,7 millioner prosessorer. Men priskrigene mot Intel har gitt et gjennomsnittlig prisfall på 15 til 25 prosent siden kvartalet begynte. Men omsetningen i forrige kvartal var 985 millioner dollar, blir den 766 millioner i inneværende kvartal, ned fra 1,2 milliarder i samme kvartal i fjor. Driftsresultatet vil lande et sted mellom minus 90 millioner dollar og minus 110 millioner. Ekstraordinære utgifter til restrukturering og liknende trekker ytterligere mellom 80 og 110 millioner dollar fra bunnlinjen.

I morgen kommer den offisielle kunngjøringen om de nye Athlon XP-prosessorene.

Prisinteresserte har allerede snust opp salgssteder i USA der toppmodellen Athlon XP 1800, med ytelse tilsvarende Pentium 4 i 1,8 GHz fra Intel går for 254 og 255 dollar, det samme som Intel-brikken. Men i Japan og Taipei er det funnet indikasjoner på at den 17 prosent svakere Athlon XP 1500 vil selges for 135 til 155 dollar.

Det kan tyde på et raskere prisfall i USA straks AMD kunngjør sine offisielle priser på lanseringen i morgen. AMD har som prinsipp å tilby lik ytelse til lavere pris enn Intel.

Selskapet har mistet noen store avtakere de siste månedene, og har ikke råd til å miste lavprisprofilen.

Til toppen