Ridende politi fanget nettvandal

Det canadiske ridende politi arresterte onsdag en av personene bak angrepene som blokkerte nettsidene til blant andre CNN og eBay i februar.

Det canadiske ridende politi arresterte onsdag en av personene bak angrepene som blokkerte nettsidene til blant andre CNN og eBay i februar.

En femtenårig guttunge som kaller seg "Mafiaboy" ble tatt etter intensivt etterforkskningssamarbeid mellom canadas ridende politi og FBI.

"Mafiaboy" var tidlig i FBIs søkelys, og ble onsdag tiltalt for to tilfeller av datakriminalitet: Først for å ha blokkert CNNs nettsider og dernest 1200 tilliggende sider i et firetimers denial of service- (DOS), eller tjenestenekt-angrep i februar, melder Associated Press.
Les mer om DOS-angrepene:
Donald Duck-hacker feilaktig beskyldt for internettkrig
FBI sliter med å finne vandaler
Jahuu! Låsesmed vil fikse døra for Yahoo!
Økt interesse for hacker-forsikring
Gamle triks gav ny internett-krig
Teknisk knockout på Yahoo!
Angrepet på Yahoo! & Co blir neppe oppklart
Piratene råder nettauksjoner

En talsmann for Royal Canadian Mounted Police (RCMP), det ridende politi, sa at "Mafiaboy" hadde skrytt av sine bedrifter i pratekanaler på nettet.

RCMP ransaket 15-åringens gutterom 15. april, og beslagla datautstyr og programvare.

"Mafiaboy" ble fremstilt for en ungdomsdomstol i Canada på mandag, og senere løslatt mot kausjon. Et av kausjonsvilkårene er at gutten ikke får bruke annet datautstyr enn det som tilbys på skolen han går på, og da bare med tilsyn.

Det antas at "Mafiaboy" bare er en av flere som var involvert i DOS-angrepene, og etterforskningen fortsetter.

Etterforskerne fant frem til "Mafiaboy" ved blant annet å granske loggene i en datamaskin ved University of California i Santa Barbara. Maskinen var en av flere som ble brukt til å bombardere CNNs nettsider med trafikk, noe som sperret normal bruk av sidene.

Til toppen