DIGITALISERING OG OFFENTLIG IT

Riksrevisjonen sjekker Akson. Nå skal de se på all konsulentbruk i E-helsedirektoratet

Riksrevisjonen tok saken da det ble kjent at PWC hadde utredet mye av IT-prosjektet. Nå skal all konsulentbruk i direktoratet for E-helse ettergås.

Riksrevisjonen startet gransking av konsulentbruken i Akson-prosjektet. Nå har de utvidet granskningen til all konsulentbruk i direktoratet for E-helse.
Riksrevisjonen startet gransking av konsulentbruken i Akson-prosjektet. Nå har de utvidet granskningen til all konsulentbruk i direktoratet for E-helse.
8. mars 2021 - 09:59

Riksrevisjonen startet i oktober en gransking av konsulentbruken i forprosjektet til Akson, etter at Aftenposten i fjor sommer avslørte at en gruppe konsulenter fra PWC var sentrale i utformingen av e-helsedirektoratets store IT-prosjekt, som skal gi alle fastleger, legevakter og helsejournaler et felles journalsystem.

Nå sier ansvarlig ekspedisjonssjef Tor Digranes i Riksrevisjonen til avisen at hele direktoratets praksis for anskaffelse av konsulenttjenester skal granskes.

Riksrevisjonen fant regelbrudd i 11 av 14 anskaffelser i Direktoratet for e-helse. Bildet er fra 2018.
Les også

Riksrevisjonen fant konkurranse­vridning i halvparten av e-helse-direktoratets anskaffelser

Digranes sier de har utvidet undersøkelsen på grunn av egne funn. Riksrevisjonen reviderer direktoratets regnskap hvert år. Denne gangen fant de noe de burde se nærmere på, men hva funnene konkret dreier seg om, vil han ikke si noe om før undersøkelsen blir offentliggjort.

I granskingen vil Riksrevisjonen se på ulike prosjekter, men de vil ikke si hvilke anskaffelser som vil bli trukket frem.

Digranes sier til Aftenposten at Riksrevisjonen hele tiden vært åpne for at det kunne bli aktuelt å utvide omfanget av undersøkelsene rundt konsulentbruken.

I november i fjor sluttet Christine Bergland som direktør for direktoratet for e-helse. Ny toppleder for direktoratet er ikke ansatt ennå, men når det skjer vil Akson-prosjektet bli en av de viktigste sakene for den nye lederen å ta tak i.

Akson-prosjektet har nemlig vært under hardt vær fra flere hold, ikke bare for konsulentbruken. Mange har ment at prosjektet både er for stort, for kostnadskrevende og for dårlig styrt. Du finner alle sakene Digi.no har skrevet om Akson, her.

Les også

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.