Rimelig ADSL fra kjent aktør

Nettjenesten Start.no har i en årrekke tilbudt oppringt Internett-aksess. Nå satses det også på ADSL.

Nettjenesten Start.no har i en årrekke tilbudt oppringt Internett-aksess. Nå satses det også på ADSL.

I motsetning til den oppringte tjenesten, er ikke ADSL fra Start.no gratis. Det burde ikke komme som noe sjokk.

Jon Are Rørtveit, salgs- og markedssjef i Start Network, som selskapet bak tjenesten heter, sier til digi.no at selskapet har valgt kun å tilby rimelige ADSL-løsninger med relativt høye hastigheter.

Foreløpig tilbys 1 og 2 Mb/s løsninger med 256 kb/s opplastingshastighet. Til sommeren loves også nedlastingshastigheter på 3 og 4 Mb/s.

Månedsprisen for de to hastighetene som tilbys i dag er henholdsvis 349 og 379 kroner. Det er altså bare 30 kroner å spare i måneden ved å velge den langsomste løsningen.

Ser man kun på månedsprisene, kommer Start.nos ADSL-tilbud godt ut på Telepriser.nos oversikt. Prisen matcher omtrent Nextgentels Alpha 1100-abonnement, men har litt lavere nedlastingshastighet (1024 mot 1100 kb/s). De andre tilbudene med tilsvarende hastighet og pris, stiller krav forutsetninger som ikke kan oppfylles overalt - for eksempel tilknytning til et gitt kabelselskap. Start.nos ADSL-tjenester er basert på Telenors løsninger, som nok er de med størst dekningsområde i Norge.

2 Mb/s-løsningen til Start.no har derimot landets laveste månedspris. Tele2 er nestbilligst av de uten spesielle begresninger i utbredelsen, til en pris på 489 kroner.

Men det kommer en del i tillegg. Har ikke brukeren fasttelefon, kreves det 100 kroner ekstra i måneden. Et slik beløp er vanlig, men 100 kroner er mer enn de fleste andre krever. For eksempel tar Telenor og Nextgentel 60 kroner for dette.

Etableringen koster 299 kroner, men dette forutsetter at brukeren har egen ADSL-ruter. En slik ruter kan leies av Start.no for en engangssum på 479 kroner. Fast IP-adresse koster derimot ikke mer enn 49 kroner i måneden.

Inkludert i månedsprisen er blant annet Norman Virus Control, 10 e-postadresser og 30 MB plass til en hjemmeside. Bindingstiden er på 12 måneder.

Start Network eies av Db Medialab (Dagbladet) og Powertech Information System.

Til toppen