Alpha Processor

Rimeligere løsning for Alpha-servere

Samsung lanserte i slutten av forrige uke et nytt grensesnitt for selskapets Alpha-prosessorer. Målet er å øke konkurransen innen servermarkedet.

Samsung lanserte i slutten av forrige uke et nytt grensesnitt for selskapets Alpha-prosessorer. Målet er å øke konkurransen innen servermarkedet.

Alpha 21264-prosessor
Alpha 21264-prosessor.

Økt konkurranse og lavere priser er målet når Samsung nå lanserer en slot-basert utgave av Alpha-prosessoren. Det nye designet kalles Slot B og benytter mange standardkomponenter fra vanlige PC-er, inkludert PC100 minnebrikker. Dette skal være med på å drive ned prisen på ferdige systemer.

Samsungs amerikanske datterselskap, Alpha Processor (API), vil ifølge ZDNet UK ta etter Intel og tilby et komplett referansedesign for selskaper som ønsker å bygge servere basert på Slot B-arkitekturen.

Den første Alpha-prosessoren med Slot B-grensesnitt vil ha en klokkehastighet på 750 MHz og komme i volumproduksjon i juli. Systemer basert på én og to prosessorer vil bli tilgjengelige temmelig snart, mens systemer med fire eller åtte prosessorer først vil komme på markedet mot slutten av år 2000.

Ifølge ZDNet UK vil konkurransen øke ytterligere hvis AMD bestemmer seg for å tilby også K7-prosessoren med Slot B-grensesnitt. K7 benytter samme EV6-buss som Alpha. For selv om K7 i første omgang vil tilbys med AMDs Slot A-grensesnitt, er det ifølge API svært sannsynlig at det vil komme hovedkort med API-brikkesett som støtter både Alpha og K7.

AMD og API har i den senere tid samarbeidet rimelig tett om produktutvikling.

APIs andre store samarbeidspartner, Compaq, har foreløpig ikke vært interessert i APIs arkitektur. Men analytikere tror at selskapet vil benytte Slot B i framtiden etter hvert som konkurransen øker.

Under PCExpo 1999 i New York denne uken skal API demonstrere en Alpha-prosessor som opererer med 1 GHz klokkehastighet ved romtemperatur. Samsung har allerede lykkes i å lage flere slike brikker, men masseproduksjonen kan ikke komme i gang før selskapet har fått ferdig sin 0,18 mikron-fabrikk. Dette skal ifølge ZDNet UK skje senere i år.

Les også

Til toppen