BEDRIFTSTEKNOLOGI

Ring med tomt kontantkort!

I Italia kan mobilbrukerne ringe selv om kontantkortet har gått tomt. Når får vi noe slikt i Norge?

8. aug. 2002 - 10:33
SonyEricsson T68i. <i>Illustrasjonsfoto: SonyEricsson</i>
SonyEricsson T68i. Illustrasjonsfoto: SonyEricsson

Italienske kontantkort-brukere kan ringe med tomt kort, for teleoperatøren Tim har gjort det mulig for mobilbrukerne å spørre mottakeren om denne vil betale for samtalen - med andre ord en tjeneste som det man før i tiden kalte noteringsoverføring.

Ifølge svenske NyTeknik, lar tjenesten "4888 Pay for Me" kontantkortbrukeren slå 4888 før det nummeret han/hun vil ha kontakt med, og da overføres regningen til mottageren, om denne aksepterer forespørselen.

Les også:

1/5 av mobilregningen går til "tull"
31 tegn per tekstmelding
177 000 Netcom-kunder blokkert
Vi lar oss ikke lokke av nye mobiltelefoner
10.000 nye 3G-abonnenter daglig
Mobilbruk på tog og buss - ekstra farlig


Tjenesten fungerer ikke bare med kontantkort, men også med faste abonnement, selv om vi ser for oss at det er blakke kontantkort-brukere som vil ha mest glede av den.

Man kan kun ringe andre abonnenter i Telecom Italias nett, men de har da til gjengjeld 24 millioner kunder, og markedsdominans.

Den som tar imot en samtale med dette systemet, betaler i overkant av to kroner for å ta imot samtalen, og deretter omtrent samme per minutt.

Men når får vi slike muligheter her i Norge?

Telenor kikker i alle fall på saken, forteller assisterende infosjef Esben Tuman Johnsen til digi.no.

- Vi kjenner til ordningen, og synes det er et spennende konsept. Faktisk er vi i ferd med å vurdere en tilsvarende ordning for våre kontantkortkunder, men vi har ikke besluttet noe ennå, sier han.

NetCom, ved Bjørnar Storeheier, sier de ikke har vurdert en slik løsning. Selskapet gjorde en rekke endringer som har kommet kontantkortkunder til gode, i forhold til bruk i utlandet og lignende - men noteringsoverføring blir det altså ikke med det første.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.