BEDRIFTSTEKNOLOGI

Rockwells 56K forsinket

Rockwell annonserte fredag to-ukers forsinkelse i leveringen av chip-sett for 56K-modem grunnet feil som gir dårlig ytelse. Motorola, som benytter Rockwells chip-sett, har utsatt utsendelsen av sine 56K-modem som følge av feilene. Utviklingen er gode nyheter for erkerivalen US Robotics' konkurrerende 56K-standard.

Eirik Flaa
17. mars 1997 - 10:00

Rockwell meldte fredag at de har funnet feil i sine chip-sett for 56K-modem som gir dårlig ytelse i visse nettverkskonfigurasjoner. Feilen vil føre til et par ukers forsinkelse i levering av chip-settene, noe som er dårlige nyheter for blant annet Motorola som har begynt å levere 56K-modem basert på Rockwells chip-sett. Motorola har lovet gratis oppgradering for de 3.000 kundene som har fått selskapets 56K-modem med sviktende chip-sett.

Motorola og Rockwell sier at de har funnet noe de kaller "algoritmeforbedringer" som hever ytelsen i chip-settene. Det er pressemeldingsspråk og betyr "vi fant en feil og nå har vi løst den."

Rockwell melder at feilene bare affekterer klientsiden - det vil si brukeres modem. Chip-sett som går inn sentralt hos Internett aksessleverandører blir ikke affektert og vil bli levert som avtalt innen slutten av måneden. Rockwell hevder at utsettelsen ikke vil forsinke tidsplanen for innføringen av selskapets K56Flex modemstandard.

Erkerivalen US Robotics, har, som følge av forsinkelsen, fått øket forspranget for sin konkurrerende x2-56K-teknologi som selskapet begynte å levere i slutten av februar. I forrige uke ble det også kjent at fordums modemstorhet Hayes støtter US Robotics' 56K-standard, til tross for at Hayes tidligere i år hadde gitt sin støtte til Rockwell. Forrige uke ble derfor en meget god uke for US Robotics som dominerer markedet for datamodem, men blekner i størrelse mot industrigiganter som Rockwell og Motorola. Nå skal det sies at US Robotics er i blitt del av et større konsern i og med at selskapet ble kjøpt opp av nettverksgiganten 3Com for noen uker siden.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra