Røde Kors-trojaner stjeler kredittkortnummer

Datasnoker har laget en trojaner som utgir seg for å være et donasjonsskjema fra Røde Kors. Den stjeler kredittkortnummeret ditt.

Datasnoker har laget en trojaner som utgir seg for å være et donasjonsskjema fra Røde Kors. Den stjeler kredittkortnummeret ditt.

Amerikansk Røde Kors advarer nå mot en e-post-levert trojaner som oppfordrer deg til å donere penger til hjelpetiltak, men stjeler kredittkortinformasjonen og sender den ut på nettet.

Trojaneren ankommer som en .exe-fil, og hvis den blir kjørt, kommer det opp et skjema med felt som skal fylles ut med kredittkortinformasjon, navn og annen informasjon. Skjemaet ser ut som det kommer fra Røde Kors, med logo og bilder av samme type som organisasjonens nettsted. Hvis man fyller ut informasjonen og trykker "donate", lastes alle data opp til et nettsted.
Det er ikke første gang at virusforfattere og svindlere prøver å utnytte terrorangrep og generell usikkerhet i befolkningen til enten å spre ytterligere kaos eller lure til seg penger. Det er bare dager siden en e-post som utga seg for å inneholde miltbrann-informasjon, spredde seg på nettet. Denne viste seg å være et virus.


Røde Kors ble varslet om trojaneren av Symantec, som leverer sikkerhetsløsninger til organisasjonen. De har kalt trojaneren "Septer.Trojan", og beskriver den som lav-risiko, da den ikke inneholder noen motor for selv-spredning slik de fleste av dagens datavirus gjør.

Hvis du mottar Septer, nytter det ikke å klikke på "lukk vindu". Trykk Ctrl+alt+delete og avslutt programmet, deretter sletter du e-posten og advarer den personen du eventuelt fikk den fra.

Til toppen