UTVIKLING

Rosing Coding Challenge stoppes ikke av koronakrisen

185 programmerere sitter nå og bryner seg på oppgavene.

Rosing Coding Challenge kan og bør by på litt hodebry for deltakerne, men arrangeres foreløpig som planlagt. Person på bildet har ingenting med konkurransen å gjøre.
Rosing Coding Challenge kan og bør by på litt hodebry for deltakerne, men arrangeres foreløpig som planlagt. Person på bildet har ingenting med konkurransen å gjøre. Illustrasjonsfoto: Pexels
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
18. mars 2020 - 10:31

Mange arrangementer har blitt avlyst, utsatt eller må arrangeres på andre måter, men dette gjelder foreløpig ikke Dataforeningens Rosing Coding Challenge, som digi.no først omtalte i februar

Da påmeldingsfristen gikk ut til Rosing Coding Challenge, var det 185 påmeldte deltakere. Mandag denne uken, klokken 12.00, fikk alle en e-post med en unik link til oppgavene, som er basert på kode og utfordringer som er laget av de fem arrangementspartnerne til Dataforeningen – Bouvet, DNB, Patientsky, Sopra Steria og Storebrand.

Ruth Lichterman (t.v) og Marlyn Wescoff fotografert i forbindelse med programmeringen av verdens første fullelektroniske datamaskin.
Les også

I starten var det damene som dominerte – hva skjedde?

Det er oppstartselskapet Greps som leverer testplattformen. Den støttes av og kjøres i Microsofts skybaserte tjenester.

Som tidligere omtalt, er det lagt vekt på at oppgavene i konkurransen skal være mest mulig relevante for den type utfordringer programmerere vil møte i det «virkelige» liv.

Godt aldersspenn, få kvinner

– Det er utrolig moro at nesten 200 Java-entusiaster har valgt å teste sine ferdigheter på oppgavene i Rosing Coding Challenge, sier generalsekretær i Dataforeningen, Christian Torp, i en pressemelding. 

Deltakerne kommer fra store deler av landet. Nordligste representasjon er Bodø. Den yngste deltakeren er 12 år og den eldste er 74. Bare 11 prosent er kvinner.

Det er mulig for deltakerne å besvare oppgavene fram til klokken 12 på mandag den 23. mars. Deretter er det en jury som skal velge ut dem som får være med i finalene, som arrangeres den 21. april. 

Prisutdelingen skal skje den 5. mai. På grunn av koronapandemien står det fysiske arrangementet i fare.

– Korona eller ikke, vi skal kåre vinnerne og gi dem den oppmerksomhet de fortjener, enten det skjer på de opprinnelig planlagte fysiske arenaer, eller i digitale kanaler, understreker Torp.

Den årlige Master of Cyber Security-konkurransen er nå i gang.
Les også

Er du Norges beste sikkerhetsekspert?

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra