Rosing refser egen hedersvinner

Retorikken til Georg Apenes er ondsinnet og langt over streken, skriver medlem av Rosing-akademiet.

Rosing refser egen hedersvinner

Retorikken til Georg Apenes er ondsinnet og langt over streken, skriver medlem av Rosing-akademiet.

Georg Apenes høstet stående applaus da han den 17. november mottok Rosings hederspris, som er IT-bransjens høyeste utmerkelse.

Tidligere er denne prisen delt ut til kapasiteter som Kristen Nygaard, Ole-Johan Dahl, Lars Monrad-Krohn og Jon Bing.

Som ved et pussig sammentreff ble det kjent at Datatilsynets leder den samme dagen var blitt ekskludert fra Østfold Høyre. Bakgrunnen var hans utfall mot partifelle og stortingsrepresentant Marint Engeset. Senere ble eksklusjonen omstøtt.

    Les også:

Medlem av Rosingakademiet, rådgiver Stein Arne Nistad i Gazette, tar i dagens Aftenposten et kraftig oppgjør med mannen han selv var med å lansere som kandidat til hedersprisen.

I et debattinnlegg skriver Nistad at den hedrede innsatsen til Apenes står i direkte motsetning til hans uttalelser i mediene i senere tid.

- Georg Apenes beskrivelse av Martin Engeset er kanskje det sterkeste personangrep som er fremført på den politiske arenaen i Norge, skriver han.

Refser vinneren av Rosings hederspris: Stein Arne Nistad.
Refser vinneren av Rosings hederspris: Stein Arne Nistad.

Nistad mener hedersvinneren gikk langt over streken i sin omtale av partifellen, og karakteriserer Apenes' uttalelser som «ikke forenlig med god folkeskikk». Dette minner mer om mobbing, skriver han.

Samtidig er han rask med å legge til at Georg Apenes fortsatt fortjener heder og ære for sin årelange innsats for personvernet.

Stein Arne Nistad understreker at innlegget er hans personlige ytring, men fremhever i sitt angrep på Apenes samtidig at han både er medlem av det eksklusive Rosingakademiet og at han selv var med å etablere prisen i 1991.

Rosingprisene har i alle år utelukkende vært utdelt på faglig grunnlag og uavhengig av politikk. Også Dataforeningen betegner seg som politisk uavhengige.

Det er svært oppsiktsvekkende at et medlem av Rosingakademiet går så hardt ut mot egen vinner av den høythengende prisen.

    Les også:

Til toppen