RESULTATERFINANS

Routers kjøper seg til doblet omsetning

Routers (Scribona Solutions) overtar norske WM-datas distribusjonsvirksomhet av IBM Unix/RS6000 og IBM Storage. Oppkjøpet fører til at Scribona Solutions dobler omsetningen i Norge fra omlag 100 millioner til 200 millioner kroner.

Vaktsjef
14. des. 1999 - 14:55

Scribona Solutions tar med avtalen med WM-data et viktig steg mot forsterket vekst i Norge, skriver selskapet i en pressemelding.

Selskapet spår at området IT-infrastruktur vil "vokse markant i de kommende år" - og Scribonas oppskrift på å lykkes i dette markedet er å sitte på rettigheter til "ledende produkter og spesialkompetanse innenfor blant annet servere, netttverk og datalagring".

- Dette er vårt hovedsatsingsområde og vi er meget tilfreds med at vi nå kan tilføre flere ledende IBM-produkter og viktig kompetanse fra WM-data til vår norske virksomhet, sier konsernsjef Ørjan Håkanson i Scribona i pressemeldingen.

- Vår målsetting er å ekspandere sterkt såvel organisk som gjennom oppkjøp, sier Håkanson som i dag leder en bedrift som omsetter for vel milliarden.

- Med dette oppkjøpet mer enn dobles Scribona Solutions' omsetning i Norge, fra 100 millioner til 200 millioner kroner, sier administrerende direktør Finn Palmyr i Routers AS (Scribona Solutions i Norge ).

Scribonas virksomhet organiseres fra og med årsskiftet i tre nye forretningsområder:

  • Scribona Solutions - verdiøkende distribusjon av IT-infrastruktur
  • Scribona Distribution - volumdistribusjon av IT-produkter
  • Scribona Brand Alliance - eksklusiv agent for ledende varemerker

Scribona Solutions er allerede i dag Nordens største verdiøkende distributør av IBMs tunge serversortiment, AS400, NetFinity og RS6000. Unix/RS6000 har vært savnet i den norske virksomheten. Avtalen innebærer at WM-data forplikter seg til i en treårsperiode å kjøpe IBM RS6000 og IBM Storage-produktene eksklusivt fra Routers AS.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.