Røyksignaler fra hackergruppe

Hackergruppen Sm0ked Crew har tydeligvis bestemt seg for å ta rotta på dataindustrien. Giganter som HP, Compaq og Intel har den siste tiden vært offer for sabotasjen.

Et hackerforum som kaller seg Sm0ked Crew har hacket nettsider til datagiganter som Hewlett-Packard Company (HP), Intel Corporation ogCompaq, skriverCNet.

Den uavhengige organisasjonen Attrition.org som rapporterer hacking-tilfeller kunne denne uken melde at Sm0ked Crew hadde endret på HPs e-lærings nettsted, Compaqs nettside for Europa, Midt-Østen og Afrika og en AltaVista shopping-side. I tillegg ble Disney-portalen Go.com hacket.

Ved Compaqs Asia-kontor blir hackingen av nettsiden bekreftet, men sabotasjen blir kalt ubetydelig.

- Fra vårt synspunkt, er dette et ekstremt lite nettsted. Vi har sjekket alle våre betydelige nettsteder og de er i perfekt stand, sier Choy Boon Yew som er talsmann for Compaqs Asia-Pacific kontor.

HP og Compaq-sidene som var hacket hadde følgende tekst tidligere denne uken:

"Admin, You just got Sm0ked. This site was hacked by the Sm0ked crew. Hacked by splurge and The-Rev. (...)"

Ifølge Attrition.org har Sm0ked Crew hacket seg inn på en server som tilhører Intel, hvor det er nettaksess for produktstøtte-dokumenter. Som følge av denne hackingen måtte Intel fjerne denne serveren fra sitt nettverk. Det ble fra selskapet avvist at det var informasjon av forretningsmessig karakter på disse sidene.

Sm0ked Crew har tydeligvis hatt det travelt i februar, og har ifølge Attrition.org også hacket CompUSA, Louisiana State University Medical Center, Taipei City Government, Terra Lycos, Board of Foreign Trade i Taiwan og University of South Florida.

Til toppen