Runit fikk IT-avtale til en kvart milliard

Norske Runit får ansvar for industrikonsernet Raufoss sine IT- og regnskapstjenester. Kontrakten har en årsverdi på 50 millioner kroner og løper i fem år.

Det norske IT-selskapet Runit, som er eid av forskningsorganisasjonen SINTEF, jubler over en ny kjempekontrakt.

Runit overtar nå ansvaret for Raufoss ASA sine IT- og regnskapstjenester. Kontrakten har en total verdi på 250 millioner kroner, og løper i fem år.

Runit sin oppgave er å videreutvikle løsninger som gir konkurransekraft til Raufoss-industriens globale satsing. Avtalen innebærer at Runit skal betjene de aller fleste selskapene i Raufoss industripark, som foruten Raufoss ASA består av rundt 15 utskilte selskaper. Runit overtar 35 ansatte i Raufoss, og oppretter et eget aksjeselskap med base i industriparken. Det skriver partene i en pressemelding.

- Vi har verdens mest krevende kunder. Derfor ønsker vi å konsentrere oss om kjernevirksomheten vår, som er produksjon av deler og komponenter til bilindustrien, kommenterer konserndirektør Sverre Narvesen i Raufoss.

En strålende fornøyd Runit-direktør, Tor Arne Wæraas, legger til at dette er årets største outsourcingsavtale i industribransjen.

Før Raufoss-avtalen var 90 prosent av Runits virksomhet knyttet til outsourcingsvirksomhet for kunnskaps- og teknologibedrifter. Wæraas forteller i pressemeldingen at det befinner seg 11.500 teknologibaserte industribedrifter i selskapets nye målgruppe.

Til toppen