IT-BRANSJEN

Russisk domstol godkjenner Googles konkursbegjæring

Russiske myndigheter besluttet i mars å stenge selskapets bankkonto, noe som gjør det umulig for selskapet å betale leverandører og ansatte.

Fra hyggeligere tider ved Googles kontor i den russiske hovedstaden Moskva, som også er medgründerens fødeby.
Fra hyggeligere tider ved Googles kontor i den russiske hovedstaden Moskva, som også er medgründerens fødeby. Foto: Google
Heidi SævoldHeidi SævoldJournalist
13. sep. 2022 - 14:00

En domstol i Moskva godtok mandag en konkurssøknad fra Googles russiske datterselskap, startet innledende konkursbehandling og satte selskapet under tilsyn.

Det rapporterer russiske nyhetsbyråer, ifølge Reuters.

Alphabets (Googles morselskap) russiske enhet begjærte seg konkurs i sommer etter at myndighetene tok beslag i bankkontoen, noe som gjorde det umulig å betale ansatte og leverandører. Gratistjenester, inkludert søk og YouTube, har fortsatt å fungere.

Romteknologi er en av Natos utpekte satsingsområder.
Les også

Natos gigantfond med pengedryss til KI, roboter og romteknologi

Google skal i nær framtid legge ned den russiske avdelingen av selskapet og erklære den lokale virksomheten konkurs. Dette skriver blant annet Wall Street Journal og Reuters.

Digi.no skrev i mai at de fleste av de ansatte ved det russiske Google-kontoret ifølge Wall Street Journal hadde valgt å forlate landet for å fortsette ved avdelinger i andre land. Mange skal ha endt opp i Dubai.

Googles russiske utvikleravdeling ble stengt i 2014 etter at landet hadde vedtatt en serie lover som innskrenker ytringsfrihet på internett. Den gjenværende aktiviteten har i stor grad handlet om annonsesalg og promotering av egne produkter.

Allerede i mars skal Google i stor grad ha sluttet å tilby betalte tjenester i Russland, inkludert annonser.

PST, FBI og en rekke andre internasjonale aktører tok denne måneden ned et ruternettverk som ble benyttet av en kjent russisk hackergruppe.
Les også

PST varslet norske ruter-eiere om sikkerhetshull

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.