FORBRUKERTEKNOLOGI

Russisk domstol stenger Metas virksomhet i landet

En domstol i Moskva har besluttet å forby Metas virksomhet i Russland etter en forespørsel fra den russiske sikkerhetstjenesten FSB.

Den russiske sikkerhetstjenesten FSB ønsket Metas virksomhet stengt fordi selskapet «jobber mot russiske interesser». Her er Mark Zuckerberg under lanseringen av Meta høsten 2021..
Den russiske sikkerhetstjenesten FSB ønsket Metas virksomhet stengt fordi selskapet «jobber mot russiske interesser». Her er Mark Zuckerberg under lanseringen av Meta høsten 2021.. Foto: Eric Risberg/AP/NTB
21. mars 2022 - 15:33

FSB ønsket Metas virksomhet stengt fordi selskapet «jobber mot russiske interesser».

Domstolen vurderte en tiltale om å erklære Meta, eierselskapet til Facebook, Instagram og WhatsApp, som en «ekstremistisk organisasjon».

– Virksomheten til Meta er rettet mot Russland og dets væpnede styrker, sa FSBs talsperson Igor Kovalevskij til retten, ifølge russiske nyhetsbyråer.

Russland har siden invasjonen av Ukraina 24. februar blokkert tilgangen til både Facebook og Instagram i tillegg til Twitter.

10. mars opplyste Meta at plattformene ville tillate Facebook- og Instagram-brukere i enkelte land å oppfordre til vold mot russiske soldater, såframt det handler om invasjonen av Ukraina.

I retten sa en representant for Meta at selskapet nå hadde endret retningslinjene og at selskapet anså «russofobi og oppfordringer til vold mot russiske borgere som uakseptable».

Facebook er blitt en del av hverdagen til milliarder verden rundt. Nå fyller nettsiden 20 år.
Les også

Facebook fyller 20 år som omstridt og populær pengemaskin

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.