FORBRUKERTEKNOLOGI

Russisk propagandanettverk oppdaget på Facebook

Facebook-eieren Meta sier de har oppdaget og stengt et omfattende desinformasjonsnettverk med utspring i Russland på plattformen.

Det russiske propagandanettverket hadde over 1600 falske kontoer på Facebook som spredte desinformasjon.
Det russiske propagandanettverket hadde over 1600 falske kontoer på Facebook som spredte desinformasjon. Foto: Matt Rourke/AP/NTB
27. sep. 2022 - 15:49

Gruppen brukte mer enn 60 ulike nettsider som lignet etablerte nyhetsmedier, deriblant britiske The Guardian og tyske Der Spiegel. Imidlertid spredte de russisk desinformasjon om krigen i Ukraina og andre temaer istedenfor.

Derfra brukte over 1600 falske Facebook-kontoer lenkene videre til publikum i Frankrike, Italia, Storbritannia, Tyskland og Ukraina. Det er det største og mest komplekse desinformasjonsnettet knyttet til Russland som er blitt oppdaget siden krigen begynte.

I noen tilfeller har til og med informasjonen blitt spredt videre gjennom offisielle Facebook-kontoer for russiske ambassader i Europa og Asia.

Tiktok-sjef Shou Zi Chew har sagt at Tiktok vil avvise krav om innsyn i brukerdata fra det kinesiske kommunistpartiet. Men morselskapet Bytedance har ikke gitt tilsvarende løfte.
Les også

Slik vil Tiktok stilne kritikken mot selskapet

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra