BEDRIFTSTEKNOLOGI

Russland ber for siktet kryptograf

Russiske myndigheter sier kryptograf Dmitry Sklyarov, som ble arrestert i USA på oppfordring fra Adobe, ikke vil bli rettsforfulgt i sitt hjemland.

10. aug. 2001 - 08:35

26 år gamle Dmitry Sklyarov ble arrestert 16. juli etter et foredrag på hackerforumet Def Con på oppfordring fra Adobe fordi han har laget et program som bryter kopieringsbeskyttelsen til selskapets e-bokleser eBook Reader. Sklyarov ble løslatt på kausjon tidligere denne uka. Selv om Adobe trakk anmeldelsen en uke etter arrestasjonen, ønsker det føderale politiet Federal Bureau of Investigation (FBI) å statuere et eksempel for brudd på USAs spesielle lovgivning DMA ("Digital Millennium Copyright Act" fra 1998) som kriminaliserer ethvert brudd på kopieringsbeskyttende teknologi, selv når denne brukes i strid med internasjonalt anerkjente regler for vern av opphavsrett.

Sklyarov risikerer opp til fem års fengsel og en bot på en halv million dollar.

Associated Press i Moskva har fått lederen for datakrimavdelingen i det russiske innenriksdepartementet, Dmitry Chepchugov (eller Tsjeptsjugov) til å kommentere tilfellet. Han peker på at det Sklyarov har gjort, ikke strider mot russisk lovgivning, og at han følgelig ikke vil bli rettsforfulgt dersom han kommer hjem til sin kone og to barn i Moskva.

Chepchugov avviser også, i likhet med ledelsen i ElcomSoft Ltd som distribuerte Sklyarovs e-bokknekker, at russiske myndigheter har ransaket Sklyarovs leilighet.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.