UTVIKLING

Rydder enda mer i Windows Store

Microsoft skal slette villedende og overprisede apper.

Microsoft forbereder seg på å rydde opp i app-butikken før Windows 10 lanseres.
Microsoft forbereder seg på å rydde opp i app-butikken før Windows 10 lanseres. Bilde: Microsoft
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
28. mai 2015 - 15:12

Microsofts har fått mye kritikk for at selskapet applikasjonsbutikk for Windows 8.x inneholder mange applikasjoner med tvilsom kvalitet og innhold.

Ikke minst har søkelyset blitt rettet mot den manglende kontrollen av opphavsrett. Mange applikasjoner som har blitt distribuert gjennom Windows Store har hatt navn som i beste fall er til forveksling like navnene til velkjente produkter.

Bakgrunn: Fortsatt piratinnhold i Windows Store 

«Septiktank»

Microsoft har tidligere lovet bedring, men tilsynelatende har innsatsen ikke vært god nok. Så sendt som den 22. mai ble Windows Store kalt for en «'cesspool' of copyright infringement» av CNET.

Nå lover Microsoft ny innsats. Denne uken publiserte selskapet et blogginnlegg hvor det fortelles at selskapet heretter skal håndheve en ny policy for app-sertifisering.

Den skal gjelde både nye og eksisterende apper, og skal sikre at kundene lett kan finne apper med høy verdi og kvalitet i Windows Store.

Les mer: Lover å luke i Windows Store 

Innstramming

Det loves blant annet at det skal fjernes kluss knyttet til kategorier og visuell presentasjon, strammes inn på hvordan utviklere priser appene, gjøre det enklere å identifisere apper som ikke har annen funksjonaliteten enn å vise informasjon, samt sikre at apper har relevante titler og stikkord.

Overtredelse av de nye retningslinjene kan føre til at appen fjernes fra Windows Store. Det gjelder også apper som ikke tilbyr unikt innhold, kreativ verdi eller nytte.

De nye retningslinjene er ikke direkte relatert til problemene som omtales i starten av denne artikkelen, men håndhevelse av policyen vil trolig bidra til økt oppmerksomhet fra Microsofts side rundt opphavsrettsovertredelsene også.

Microsoft har i tillegg opprettet et eget verktøy hvor man kan varsle selskapet om apper som krenker av opphavsretten.

Les også: Fullt av svindel-apper i Windows Store

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.