Ryktene om WAP-ens død er sterkt overdrevet!

Flere medier meldte denne uken om at WAP skal være på vei ut, og at protokollen skal skrinlegges. Dette er totalt, 100 prosent feil, opplyser GSM Association.

Flere medier meldte denne uken om at WAP skal være på vei ut, og at protokollen skal skrinlegges. Dette er totalt, 100 prosent feil, opplyser GSM Association.

Flere, både lokale og internasjonale media meldte torsdag om WAPs død. Disse meldingene er betydelig overdrevet, for ikke å si hundre prosent feil, opplyser mobilindustriens interesseorganisasjon GSM Association.

Det var i forbindelse med lanseringen av et sett av nye retningslinjer kalt M-Services at mange rotet seg bort. M-Services skal hjelpe forbrukerne å komme inn i WAP-verden, ved at mobilprodusentene enes om hvordan tjenestene skal se ut. Mange medier slo stort opp at WAP er død, noe som baserer seg på en misforståelse. - Vi har hele tiden understreket at dette ikke er en standard, men et sett av retningslinjer. Det er snakk om gode tips fra operatørene til de som lager telefonene og programvaren, med fokus på hva som kan gjøre WAP-opplevelsen mer fristende og enkel for mobilbrukerne, opplyser informasjonssjef Mark Smith til digitoday.no.

Han er litt overrasket over at så mange har klart å blande sammen begrepene så til de grader, men tror ikke GSM Association vil gå ut offentlig med en rettelse.
- De ville vel ikke trykt den uansett -det er jo ikke en så stor sak i verdensperspektiv. Men vi kontakter de nettjournalistene som har bommet, så de eventuelt kan korrigere artiklene sine, sier han.

Hittil har produsenter som Alcatel, Ericsson, Motorola, Nokia, Sagem, Samsung og Siemens gått ut og støttet M-Services, som skal sette retningslinjer for hvordan logoer, ringetoner, e-post, musikk, video, grafikk, internett-innhold og lignende oppfører seg på skjermen på WAP-telefonen din.

Til toppen