FORBRUKERTEKNOLOGI

Rykter om ny Macbook i oktober

Apples bærbare pc-er er modne for oppdatering. Kilder sier de vet når de nye kommer.

11. sep. 2008 - 08:36

Det er lenge siden Apple hadde noe nytt å komme med om sine bærbare pc-er. Tirsdag denne uken gjorde Steve Jobs unna presentasjonen av vårens iPod-kolleksjon. De mange som følger Apple med argusøyne tror det er duket for et tilsvarende slipp av nye bærbare.

De som går lengst er nettstedet Daring Fireball. De skrever at det var fåfengt å vente Macbook-nyheter samtidig med iPod-slilppet:

– Apple har holdt et arrangement viet iPod eller musikk i september eller oktober hvert år siden 2001, og så vidt jeg vet, er ingen av disse blitt brukt til å kunngjøre nye Mac-er. De av dere som ser fram til en ny oppstilling av Macbooks må vente til 14. oktober, ifølge kilder som sier de er kjent med maskinvareplanene til Apple, heter det i artikkelen.

Flere siterer, og ingen motsier Daring Fireball på dette. Skarpsindige konstaterer at 14. oktober er en tirsdag, og peker på at dette er Jobs’ foretrukne ukedag for nye lanseringer.

Apples tall for juni-kvartalet gjenspeiler utmerket salg av Mac: Volumøkningen var 41 prosent fra i fjor.

En modell det stilles store forventninger til med tanke på fornyelse, er Macbook Air, den ultratynne modellen med flashdisk som ble lansert 15. januar i år. De siste månedene har Intel – som leverer prosessor og brikkesett – og Samsung – som leverer flashdisken – kommet med nyheter som Apple bør legge inn i produktet for å leve opp til sitt image som «cutting edge».

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.