FORBRUKERTEKNOLOGI

Rykter om snarlig Intel-baserte epler

På neste ukes MacWorld ventes nye bærbare og ny Mac mini med Intels Core-prosessor.

2. jan. 2006 - 08:17

De to første ukene i 2006 vil preges av mange nyheter for den som er interessert i personlig teknologi. På Consumer Electronics Show i Las Vegas denne uken til Intel offisielt presentere sin Core-prosessor – tidligere kjent som Yonah – i versjoner med én og to kjerner, henholdsvis Core Solo og Core Duo. Neste uke starter MacWorld i San Francisco. Der ventes Apple å kunngjøre nye bærbare maskiner og en ny Mac mini, alle med Intels Core-prosessor. Ellers venter Apple-observatører også en ny iPod Shuffle på MacWorld.

    Les også:

Ifølge Apple-observatøren Think Secret, vil en 1,5 GHz utgave av Core Duo brukes i en ny utgave av den forbrukerrettede bærbare iBook. Denne ventes å få en 13,3 tommers skjerm i bred format, med en oppløsning på 1280 ganger 720 punkter.

En Core Duo med høyere klokkefrekvens ventes i en fornyet utgave av Powerbook, Apples bærbare modell for profesjonelle brukere. Think Secret sier de ikke vet om Apple har planer om å tilby modeller med lavenergivariantene av Core.

Core, og kanskje også deler av Intels Viiv-plattform for stue-PC-er, vil brukes til å fornye Mac mini, og få den opp på et nivå der den kan tilby funksjonalitet tilsvarende Microsofts Media Center Edition. Internt skal dette prosjektet hete «Kaleidoscope». Det er imidlertid ikke klart hvorvidt for eksempel tv-opptaker vil være inkludert, eller leveres som tilleggsutstyr. Det har vært spekulert i om Apple vil bytte fra 2,5 tommers disk til 3,5 tommers, for å imøtekomme krav om større lagringskapasitet. Dette vil i så fall føre til at boksen må gjøres større.

Ifølge Apple-observatør emsnow har Apple valgt Quanta for å produsere den nye Powerbook og andre høyende Mac, mens Asustek skal framstille iBook, Mac mini og iMac. Hovedkortene til de nye Mac-ene utvikles av Intel. Når en Intel-basert iMac kommer, er ikke kjent.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.