TWITTER

Rykter om Twitter-oppkjøp sender aksjekursen opp

Twitter kan være i ferd med å bli kjøpt opp, melder en rekke amerikanske medier.
Twitter kan være i ferd med å bli kjøpt opp, melder en rekke amerikanske medier. Bilde: AP Photo/Richard Drew
26. sep. 2016 - 15:23

Twitter har så langt vært en elendig investering. Etter at selskapet gikk på børs for snart tre år siden har markedsverdien sunket jevnt og trutt.

En foreløpig bunn ble nådd i juni i år. Aksjen ble da handlet for 14 dollar stykket. Det er 70 prosent lavere enn ved børsintroduksjonen på New York Stock Exchange.

Den siste tiden har oppkjøpsrykter sendt kursen oppover. Fredag før helgen spratt Twitter-aksjen opp drøyt 21 prosent til bestenotering for året på 22,62 dollar.

Nå spekuleres det høyt og lavt om hvem som kan være villige til å kjøpe opp mikrobloggtjenesten.

Google, Microsoft, Salesforce.com, Verizon, IBM eller kanskje kinesiske internettselskaper blir nevnt som potensielle budgivere i oppslag hos medier som CNBC, Techcrunch og Recode.

Tidligere i sommer kjøpte Microsoft som kjent opp det sosiale jobbnettverket LinkedIn for 26,2 milliarder dollar.

Det store spørsmålet er hvem som skal være villige til å bla opp minst 18 milliarder dollar for Twitter - det sosiale nettverket som har sluttet å vokse? Eller kanskje så mye som 30 milliarder dollar, hvis vi skal tro anslagene i amerikanske medier.

Halvert verdi

Selv etter kursoppgangen før helgen er Twitter bare verdt halvparten av det selskapet ble vurdert til ved børsintroduksjon i 2013. Den gangen bikken aksjekursen så vidt 45 dollar.

I samme tidsrom har Facebook økt sin markedsverdi med drøyt 81 prosent, Microsoft-aksjen har lagt på seg 36 prosent. Googles eierselskap Alphabet Inc. har på samme tid doblet sin aksjekurs.

Færre brukere

I sitt andre kvartal, det sist tilgjengelige regnskapet som ble lagt fram i juli, meldte Twitter at inntektene hadde steget 20 prosent til 602 millioner dollar.

Selv om omsetningen vokser, går det sosiale nettverket med et solid underskudd som i kvartalet beløp seg på 107 millioner dollar.

Problemet til Twitter har vært tydelig i lengre tid: Stagnasjon i antall brukere. Selv skiftende måter å rapportere brukere på har ikke kunnet skjule utviklingen. Det siste året har dessuten antallet aktive brukere i måneden falt, ned fra 316 til sist 313 millioner.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.