BEDRIFTSTEKNOLOGI

Så enkelt at selv far kan lage pingvinapplikasjoner

En gjeng sommervikarer har utviklet IBMs nyeste Linux-fremstøt. Web-utviklere kan enkelt skrive programmer som kjører på Linux, uten å kunne noe om det stadig mer populære operativsystemet.

18. aug. 2000 - 06:13

IBMs sommervikarer videreutviklet selskapets Sash Weblications, som lar web-utviklere lage programmer som enkelt passer inn i Windows, uten å kunne kompliserte programmeringsspråk.

Syv av selskapets sommervikarer kastet seg over programmet og utviklet det til å fungere med to populære Linux-grensesnitt, KDE og Gnome, skriver Cnet.

IBM satser mye på å etablere seg som leverandør av Linux til hele bredden av markedet. Det siste året har det kommet en rekke pingvinrelaterte nyheter fra datagiganten.

Les:
IBM kjører Linux på armbåndsur
IBM tilbyr Linux på nye bærbare PC-er
IBM satser tungt på Linux
IBM bekrefter Linux-avtale

Sash Weblications for Linux gjør det mulig å lage enkel programvare for operativsystemet ved hjelp av programmeringsspråk som JavaScript og DHTML, og vil bli brukt til for eksempel regnskapssystemer og spill.


Programmene skrives i nettleseren, og når de er ferdige kan de lastes ned til brukerens PC og brukes som vanlige programmer.
IBM skal også være iferd med å utvikle "weblications" for Palm OS og Windows CE, og en ny versjon for Windows skal være klar i september.

Verktøyet skal slippes på IBMs AlphaWorks-sider i løpet av de nærmeste ukene.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.