Så imponerende kan utvidet virkelighet bli

Magic Leap viser litt av fremtiden.

Så imponerende kan utvidet virkelighet bli
Så imponerende kan det se ut med Magic Leaps utvidet virkelighet. Bilde: Skjermbilde

Digi.no har fra før skrevet om selskapet Magic Leap, som har fått inn betydelige investeringer fra blant annet Google. Selskapet utvikler en løsning for utvidet virkelighet, som altså skal ved bruk av briller projisere datagenerert innhold over den virkelige verden. 

Blant de involverte i utviklingen av Magic Leap er gründerne av spesialeffekt-selskapet Weta, filmprodusenter og andre tilknyttet filmbransjen. Selv om svært få utenfor Magic Leap har sett teknologien i praksis, har de som har sett det knapt klart å styre sin begeistring

Nå har vi faktisk fått det første glimtet av hvordan slik utvidet virkelighet kan fungere. 

Magic Leap har nemlig lagt ut en kort demonstrasjonsvideo av hvordan det føles å bruke deres løsning. Det er kanskje noe av det mest komplette eksempelet av utvidet virkeliget vi har sett på en stund. 

Demoen skal ha blitt utviklet sammen med Weta Workshop, så det er litt uklart om det er bare et konsept, eller om det kjører på faktisk maskinvare.

Stilig teknologi

Det ser imidlertid meget lovende ut: Brukeren, som sitter på et kontor, får opp et grensesnitt med YouTube, Gmail og menyer, før han velger et spill som gir han kontroll på et skytevåpen, som da brukes for å nedkjempe roboter som dukker opp mellom kontorstoler og bord. Man kontrollerer det hele med håndbevegelser.

 

Det er uten tvil veldig lekkert. Videoen ble sluppet som en unnskyldning for at Magic Leaps grunnleggere avlyste sine opptredener på TED-konferansen i Vancouver.

Les også: Slik fungerer HoloLens

Utvidet virkelighet, i likhet med mer omfattende virtuell virkelighet, er helt klart fortsatt i vinden. Microsoft jobber med en løsning som kan til en viss grad sammenlignes med Magic Leap, kalt HoloLens. På MWC-messen i Barcelona for få uker siden viste HTC frem sin meget avanserte VR-løsning kalt HTC Vive. Det er åpenbart at kroppsnær teknologi er her for å bli, inntil videre i alle fall.