BEDRIFTSTEKNOLOGI

– Så mye tjener vi egentlig

Spotify betaler for lite, sier manager.

Taylor Swifts manager mener det ikke er noe særlig penger å hente fra Spotify.
Taylor Swifts manager mener det ikke er noe særlig penger å hente fra Spotify. Bilde: Spotify
13. nov. 2014 - 14:15

Ordkrigen mellom Spotify og profilerte artister, særlig Taylor Swift, fortsetter.

Etter at årets absolutt mestselgende musiker i USA, Taylor Swift, trakk tilbake all musikken sin fra verdens største strømmetjeneste, har Spotify forsøkt å forklare hvor mye de egentlig betaler ut til plateselskaper, og hvor mye de brenner for musikk og artistenes interesser.

Spotifys Daniel Ek skrev blant annet at Swift og andre kjente artister kunne fått utbetalt opptil seks millioner dollar i år i strømmeinntekter.

Nå slår Swifts manager tilbake, og sier at virkeligheten er ganske annerledes.

Scott Borchetta, som driver managementselskapet Big Machine, sier til Time at Spotify har betalt mindre enn 500,000 dollar til Taylor Swift i løpet av de siste tolv månedene. Det gjelder bare USA.

Spotify hevder på sin side at Swift skal ha fått utbetalt over to millioner dollar for strømming av hennes musikk globalt.

Ifølge Borchetta var musikkindustrien et mye bedre sted før Spotify ankom bransjen, og Swift tjener mer penger på avspillingen av sine musikkvideoer på Vevo-tjenesten enn hun gjør fra strømmeløsninger. Utbetalingene fra Spotify tilsvarer 50,000 solgte album, sier Borchetta.

Til sammenligning, Swifts nyeste album solgte nesten 1,7 millioner eksemplarer i USA i løpet av de første to ukene. Det gjør at hun er i en unik posisjon som en av de få artistene med såpass store salgstall. Borchettas poeng er at selv om Swift klarer seg fint uten Spotify, er livet mye vanskeligere for mindre artister uten hennes gjennomslagskraft.

Oppdatering: Spotify har også kommet med en ny uttalelse, via talspersonen Jonathan Prince. Prince skriver at jo mer Spotify vokser, desto mer betaler de til artistene - og veksten er vanvittig. Prince påpeker at antallet brukere, både gratis og betalende, har vokst med 50 prosent det siste året. – Vi betalte Taylors plateselskap rundt en halv million dollar i løpet av måneden før hun tok vekk katalogen sin - uten at 1989-albumet var en del av dette - og beløpet ville bare vokst, skriver Prince.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.