Samarbeid om DSP-er

Motorola og Lucent Technologies har inngått en avtale om å bygge et felles senter for forskning og utvikling av digitale signalprosessorer (DSP). Med dette håper selskapene å vinne større markedsandeler.

DSP-er er en svært anvendelig komponenttype som brukes i en lang rekke av elektronisk utstyr, inkludert modemer, harddisker, satellitter og mobiltelefoner.

Texas Instruments har, ifølge Financial Times, en markedsandel på omtrent 45 prosent. Motorola og Lucent innehar andre- og tredjeplassen i dette markedet. Det annonserte samarbeidet vil trolig forsterke de to selskapenes markedssituasjon og bli en utfordring TI må ta alvorlig.

De to selskapene vil først og fremst samarbeide om den grunnleggende teknologien for signalprosessorene. Ut fra dette vil hvert av selskapene hver for seg utvikle og markedsføre egne produkter.

Ifølge Financial Times skal selskapene også ha avtalt å krysslisensiere hverandres eksisterende DSP-teknologi, samt å sette opp et felles designsenter, kalt StarCore.

Det globale DSP-markedet var i fjor på omtrent tre milliarder dollar. Det antas at markedet vil vokse til 15 milliarder dollar innen år 2002, noe som gjør DSP-markedet til et av de raskest voksende segmentene i det totale markedet for dynamiske halvledere.

Til toppen