RESULTATERFINANS

Samling innen avansert 3D

Abaqus som leverer avansert 3D-programvare til industrien, har latt seg kjøpe av franske Dassault.

18. mai 2005 - 08:07

Abaqus leverer løsninger innen såkalt «finite element analysis» og er spesielt anerkjent for applikasjoner for virkelighetstro simulering. Bilprodusenter benytter Abaqus-programvare for å redusere utgifter til fysiske prototyper, også når de skal vurdere virkninger av både plutselige skader og langvarig slitasje.

Abaqus brukes blant annet til å teste nye bleiekonstruksjoner for slitasje under bruk.

Motivet til Dassault Systemes for å kjøpe Abaqus skal blant annet være å få ned prisen på slike løsninger, der man hittil har vært avhengig av å utvikle egne produkter.

Dassault har samlet 650 millioner euro bil bruk for oppkjøp med tanke på å utvide sortimentet. 327 millioner euro brukes til å kjøpe Abaqus.

Toppsjef Bernard Charles i Dassault regner at markedet for avanserte konstruksjons- og simuleringsløsninger til industrien vil øke med mer enn 12 prosent i året fram til 2010. Oppkjøpet av Abaqus gjør Dassault til verdens tredje største leverandør av simuleringsprogramvare, etter MSC Software og Ansys.

Oppkjøpet ble godt mottatt av Paris-børsen, der Dassault-aksjen økte med 2,2 prosent. Oppkjøpet ventes fullført i september. Det skal godkjennes av myndigheter i både USA og EU.

Dassault er blant annet kjent for produkter som Catia, Delmia, Enova og Smarteam.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.