BEDRIFTSTEKNOLOGI

Samsung går for virtuell virkelighet

Bruker smartmobil som hjerne.

Note 4-mobilen settes fysisk inn i brillene.
Note 4-mobilen settes fysisk inn i brillene. Bilde: Samsung
4. sep. 2014 - 09:40

Det har tidligere vært antatt at Samsung jobbet med sitt eget headsett for virtuell virkelighet, som ville vært rettet mot mobile enheter. I går kveld ble disse planene bekreftet.

Gear VR, som produktet heter, er utviklet sammen med mye omtalte Oculus Rift, som tidligere i år ble kjøpt opp av Facebook.

Konseptet er interessant: Det bruker Samsungs nyannonserte Note 4-smartmobil som basis. Brillene er ikke kompatible med noen andre smarttelefoner, hverken fra Samsung eller andre produsenter.

Note 4 settes inn i headsettet, foran et dobbelt sett med linser som da får frem 3D-effekten. Brillene har også noen kontroller på siden, blant annet en berøringssensitiv flate. Det er også innebygde sensorer som leser hodebevegelser.

Fronten av Gear VR. <i>Bilde: Samsung</i>
Fronten av Gear VR. Bilde: Samsung

Smartmobilen står for all prosesseringen og bildevisningen, og det betyr at det er en betydelig forskjell mellom Gear VR og andre løsninger som er på vei til markedet (som nettopp Oculus Rift eller Sonys Project Morpheus) - den trenger ikke å kobles til en spillkonsoll eller en PC. Dermed kan man bevege seg fritt med headsettet på hodet uten å bli hindret av en kabel.

Funksjonaliteten i seg selv er ikke så ulik andre VR-briller, der resultatet er selvsagt en altoppslukkende 3D-opplevelse. Det går faktisk an å aktivere smartmobilens kamera og bruke det til å se på verden rundt, uten å ta av brillene.

Note 4 er godt egnet til å tilby VR-opplevelser: Smartmobilen har en 5.7 tommers stor skjerm, med sylskarp oppløsning på 1440 x 2560 piksler. Den er også utstyrt med svært kraftig innmat. Den bør altså ikke ha noen problemer med å kjøre de krevende VR-opplevelsene.

Brillene fungerer kun med Galaxy Note 4. <i>Bilde: Samsung</i>
Brillene fungerer kun med Galaxy Note 4. Bilde: Samsung

Samsung skal hittil ha presentert brillene med noen enkle demonstrasjoner som omfatter spill, konserter og lignende. Samarbeidet med Oculus vil imidlertid blant annet innebære fremtidige spilltitler som utnytter teknologien.

Nøyaktig lanseringsdato eller pris for Gear VR er ikke kjent, men Samsung lover at produktet skal slippes i løpet av høsten. Galaxy Note 4-smartmobilen er ventet i butikkene i oktober.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.