BEDRIFTSTEKNOLOGI

Samsung lover mye raskere Wi-Fi

Skal unngå forstyrrelser.

Samsungs nye teknologier kan føre til mye raskere trådløst nett.
Samsungs nye teknologier kan føre til mye raskere trådløst nett. Bilde: D-Link
13. okt. 2014 - 09:53

Det er et kjent faktum at hastighetene på trådløse nett påvirkes av naturlige barrierer som vegger, gulv og andre fysiske elementer.

Dermed er det vanskelig å nå hastighetene som de fleste ruterne lover. Det fører til et sprik mellom de teoretiske og de praktiske hastighetene.

Samsung mener at de har en løsning på det, via en 60 GHz-teknologi, som åpner for hastigheter på opptil 4,6 Gbps, eller 575 megabyte per sekund. Dette skal være rundt fem ganger raskere enn dagens maksimale hastigheter på 866 Mbps, eller 108 megabyte per sekund.

Selskapet skriver at dette betyr at en film på 1 GB vil kunne overføres mellom trådløse enheter på under tre sekunder, og ukomprimert HD-video vil kunne strømmes fra en mobil enhet til en TV i sanntid, uten noe forsinkelse.

Standarden kalles for 802.11ad, og grunnen til at hastigheten er så effektiv skal være at Samsung eliminerer forstyrrelser mellom kanalene, uansett hvor mange enheter bruker samme nettverk.

Via diverse teknologier skal Samsung også ha løst problemet med bølger som stanses av vegger og andre objekter, det innebærer både nytt kretsdesign, nye modemteknologier, samt en antenne som gir mye bedre dekning. For å øke den totale signalkvaliteten har Samsung også utviklet noen helt nye teknologier som optimaliserer kommunikasjonen ekstremt raskt i tilfelle forstyrrelser.

Samsung forventer kommersiell utrulling av de første 802.11ad-produktene i løpet av neste år. De ser for seg bruk i audiovisuelt utstyr, medisinske teknologier og telekommunikasjon, og planen er også å bygge inn 802.11ad i smarte hjem og andre initiativer relatert til tingenes internett.

    Les også:

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.