SAMSUNG

Samsung med nytt milliardoverskudd

Samsung Notebook 9 ble lansert på CES i Las Vegas denne uken.
Samsung Notebook 9 ble lansert på CES i Las Vegas denne uken. Bilde: AP/John Locher
NTB
6. jan. 2017 - 07:55

Seoul (NTB-AP): Samsung sier driftsresultatet i fjorårets siste kvartal ligger an til å øke med 50 prosent, tross problemene med telefonen Galaxy Note 7. Det går mot et overskudd på 66 milliarder kroner.

Det ventede driftsresultatet på 9.200 milliarder won, er 50 prosent høyere enn i samme kvartal året før, da selskapet tjente 6.100 milliarder won på driften. Tallene som ble lagt fram i et resultatvarsel fra elektronikkgiganten fredag er også bedre enn analytikerne ventet. Ifølge FactSet lå forventningene rundt 8.000 milliarder.

Har tjent godt på halvledere

Veksten skyldes blant annet at selskapet har tjent gode penger på halvledere, som er et viktig forretningsområde. Stor etterspørsel kombinert med begrenset tilgang på tilbudssiden har gjort at denne delen av Samsung har sørget for halvparten av overskuddet.

Selskapet sier at det «veldig snart» vil dele detaljer om hvorfor smarttelefonen Galaxy Note 7 tok fyr. Millioner av telefoner ble kalt tilbake, og det var forbudt å ta med den aktuelle modellen på fly, selv om den var skrudd av under hele reisen. (©NTB)

Få også med deg: Samsung dominerer på salgslistene »

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.