BEDRIFTSTEKNOLOGI

Samsung ranet for millioner

Dramatisk i Brasil.

Titusener av verdifulle Samsung-produkter ble i helgen stjålet i Brasil.
Titusener av verdifulle Samsung-produkter ble i helgen stjålet i Brasil. Bilde: Samsung
8. juli 2014 - 14:29

En fabrikk som tilhører elektronikkgiganten Samsung ble søndag ranet av tungt bevæpnede banditter. Fabrikken ligger i Campinas, ved storbyen Sao Paulo i Brasil.

Ranet skal ha vært svært dramatisk: De syv ranerne skal ha stanset en minibuss som transporterte ansatte til fabrikken, og disse ble deretter kjørt utenfor byen og sluppet. To av de ansatte måtte imidlertid bli med tilbake til fabrikken, der ranerne avvæpnet sikkerhetsvaktene og holdt samtlige ansatte som gisler. Det var rundt hundre ansatte i fabrikken på det tidspunktet, og de fikk ikke lov til å kommunisere med omverdenen.

Samtidig ankom 13 nye ranere fabrikken, og disse kjørte lastebiler fylte med produkter vekk fra stedet. Det skal ha vært syv lastebiler med 40,000 Samsung-produkter - smartmobiler, nettbrett og datamaskiner.

En talsmann for Samsung i Sao Paulo har bekreftet ranet, men sier at politiets verdianslag er for høyt. Ifølge politiet er verdien på de stjålne produktene på over 36 millioner dollar (rundt 220 millioner kroner).

Oppdatering: Samsung melder nå til digi.no at verdien på produktene var på 6,5 millioner dollar.

Ingen skal ha blitt skadet i løpet av hendelsen, som varte i over tre timer. De ansatte hevder faktisk at ranerne var overraskende høflige, på tross av at de var bevæpnet med automatvåpen.

Ingen er foreløpig tatt for ranet.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.