Samsung skal levere brikker til finske mobiltelefoner

Koreanske Samsung har inngått en avtale med Nokia om å levere brikker til Nokias produksjon av avanserte mobiltelefoner med større minne.

Ifølge Samsung betyr avtalen leveransen til Nokia at et sørkoreansk selskap for første gang får ordre på leveranser av DRAM (dynamic random access memory).

Samsung sier i en pressemelding at selskapet planlegger å bruke DRAM i selskapets egne mobiltelefoner, og er også i samtaler med både Motorola og Siemens om leveranser.

Ifølge en talsmann for Samsung skal selskapet selge 64-Mb DRAM til Nokia for rundt 8 dollar per brikke, eller ti ganger mer en dagens spot-pris for standard DRAM. Prisen forklares ved at Nokia sikres langsiktige leveranser av brikker til sine nye modeller.

Mobiltelefonprodusenter har i stor grad brukt SRAM i mobiltelefoner fram til nå, for å øke minnekapasiteten, selv om også hastigheten reduseres.

Det koreanske selskapet er verdens største produsent av minnebrikker. Bransjen har det siste året lidd kraftig under sterkt prisfall på brikker for bruk i datamaskiner.

Til toppen