TELEKOM

Samsung varsler troverdig iPad-utfordrer

Det koreanske selskapet leverer prosessoren til Apples kommende nettfjøl.

17. feb. 2010 - 08:49

Den koreanske elektronikkgiganten Samsung har varslet at de vil «svare» på Apples nyeste produkt, nettfjølen iPad, melder blant annet Bloomberg og Forbes.

J. K. Shin, leder for Samsungs enhet for mobil kommunikasjon uttalte på den pågående Mobile World Congress i Barcelona at iPad vil skape et nytt marked. Shin la til at det er naturlig å konkurrere med Apple, selv om de også er en viktig kunde for Samsung, verdens største leverandør av elektronisk minne og andre komponenter.

Analyseselskapet iSuppli mener det er Samsung som framstiller iPads prosessor, kjent som A4. A4 er konstruert av brikkekonstruktøren PA Semi som Apple kjøpte for snart to år siden. Det er et «system på en brikke» (SOC eller «system on a chip») der CPU-en antas å være en ARM-kompatibel Cortex-A9 MPCore.

Shin ville ikke gi ytterligere detaljer om Samsungs nettfjøl. I motsetning til andre som har varslet egne nettfjøler med utgangspunkt i tablet-varianten av Windows-pc-er, kan Samsung tenkes å komme med et produkt som ligger tettere opp til Apples original.

Samsung har nettopp lansert en ny type smartphone, «Wave», med eget operativsystem, «Bada», som de ifølge Shin vil markedsføre aggressivt.

I 2009 leverte Samsung 227 millioner mobiltelefoner – av et samlet marked på rundt en milliard – og tar sikte på å øke dette med 19 prosent til 270 millioner enheter i 2010. Bare Nokia leverer flere mobiltelefoner enn Samsung. Selskapet har først og fremst satset på vanlige mobiltelefoner, og oppnådde et salg av smartphone – avanserte mobiltelefoner på nivå med Apple iPhone – på 6 millioner enheter. Dette skal tredobles i 2010.

Til gjengjeld spår markedsanalytiker Goldman Sachs at Apple kan oppnå et salg på rundt 6 millioner av nettfjølen iPad.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.