Samsungs fortjeneste faller

Men det er lys i enden av tunnelen.

Note 4 ble godt mottatt da den ble lansert i fjor høst, og er blant Samsungs lyspunkter fra siste kvartal.
Note 4 ble godt mottatt da den ble lansert i fjor høst, og er blant Samsungs lyspunkter fra siste kvartal. (Bilde: Samsung)

Men det er lys i enden av tunnelen.

I likhet med mange andre store teknologiselskaper har også Samsung Electronics publisert sine viktige kvartalstall i natt.

Selskapet, som har slitt med fallende smartmobilsalg den siste tiden, er ikke friskmeldt enda. Deres fortjeneste i siste kvartal falt med 36 prosent sammenlignet med året før, og utgjør 4,87 milliarder dollar. Inntektene falt med 11 prosent.

Det er mobilavdelingen som fremdeles sliter, med en fortjeneste som er 64 prosent lavere enn året før. Samsung trekker frem Galaxy Note 4 som et lyst punkt i siste kvartal, og forteller at de i løpet av perioden solgte 95 millioner mobiler til forhandlere, derav rundt 70 prosent er dyrere smartmobiler. Man kan regne seg frem til at dette betyr rundt 71 til 75 millioner solgte smartmobiler, noe som er et tilsvarende tall til Apples 74,5 millioner telefoner i løpet av siste kvartal.

Samsung ser uansett lysere på 2015 - voksende markeder som Kina og India trekkes frem som svært viktige, sammen med ytterligere utrulling av LTE-nettverk. Samsung lover også nye materialer, nye design og nye funksjoner i sine mobiler, som vil hjelpe dem å skille seg ut fra konkurrentene.

Selskapets avdelinger for komponenter som prosessorer og minne gjør det godt. Minneleveransene er høye takket være vekst i servermarkedet og gode pc-tall. Samsung vil trolig også levere prosessorer til flere smartmobiler i løpet av året, det er blant annet tegn på at årets iPhone vil i hovedsak bruke Samsungs teknologi.

Til toppen