BEDRIFTSTEKNOLOGI

Samtrafikk nøkkelen til suksess

Samtrafikkavtaler med GSM-operatører er nøkkelen til suksess for Iridium, som satser på sømløs overføring mellom alle typer mobilsystem og Iridium slik at dekningen blir best mulig innendørs og 100 prosent utendørs - over hele verden.

Frode Eriksen
23. okt. 1997 - 10:02

- Vi vil være et mellomledd mellom de ulike mobilsystemene, sier Europa-sjef for Iridium, Thomas Loewenthal, til digi.no.

- Enten det er GSM, den amerikanske CDMA eller PHS vil vi kunne distribuere trafikk mellom systemene.

Iridium har allerede tegnet to roamingavtaler for det skandinaviske markedet med de svenske mobiloperatørene Comviq og Europolitan, og har en avtale på gang med Telia.

Ifølge Loewenthal vil selskapet om kort tid inngå flere avtaler med nordiske mobiloperatører. Iridium ønsker seg avtaler med begge de norske mobiloperatørene, og er allerede i samtaler med Telenor Mobil. Andre aktører som er interessante er de tre finske mobiloperatørene Telecom Finland, Radiolinja og Telivo.

I tillegg har selskapet offentliggjort åtte andre roamingavtaler på det europeiske markedet, med operatører som Orange i Storbritannia, tyske E-Plus og Mannesmann, spanske Telefonica, Mobilkom i Østerrike og de to irske operatørene Ericell og Esat.

Iridiums målgruppe for sine globale satellittbaserte teletjenester er allerede brukere av mobiltelefoner, og da spesielt forretningsreisende.

- Dette markedet utgjør 42 millioner brukere i 2002, og vi trenger bare noen hundre tusen av disse kundene for å tjene penger, sier Loewenthal, som mener at en av 100 mobilbrukere også vil benytte seg av Iridium.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.