HUAWEI

Sanksjoner tvinger telegiganten Huawei til å selge unna lavprismobil-merket

Huawei opplyser at de har solgt telefonserien Honor til et konsortium i Kina for å sikre at selskapet, som er tynget av amerikanske sanksjoner, overlever.

Salget av de budsjettvennlige mobilene fra Huawei-selskapet Honor ble opprinnelig foreslått av selskapene som selger serien til forbrukerne.
Salget av de budsjettvennlige mobilene fra Huawei-selskapet Honor ble opprinnelig foreslått av selskapene som selger serien til forbrukerne. Foto: Andy Wong / AP / NTB
17. nov. 2020 - 08:46

Huawei opplyser at de har solgt Honor til et konsortium i Kina for å sikre at selskapet, som er tynget av amerikanske sanksjoner, overlever. Honor er Huaweis merkevare rettet mot lav- og midtre del av smarttelefonmarkedet. Selskapet selger rundt 70 millioner mobiler per år, ifølge Huawei.

Huawei, som tidligere i år ble den største mobilprodusenten i verden, sier selskapet har vært under «enormt press» fordi det ikke har vært mulig å få tak i deler til mobiltelefon-produksjonen. Årsaken er at USA forsøker å kutte selskapet fra den globale forsyningskjeden.

Honor er kjøpt av en gruppe på 40 selskaper, blant dem selskaper som selger Honor-mobiler, og Huawei kommer ikke lenger til å være på eiersiden.

Det blir ikke opplyst om kjøpesummen, men tidligere anslag har vært på 100 milliarder yen, rundt 138 milliarder kroner.

De budsjettvennlige telefonmodellene fra Honor har gjort at Huawei har kunnet konkurrere mot andre budsjett-varemerker i Kina. Ved å selge unna Honor, slipper telefonmodellen unna de amerikanske sanksjonene som er ilagt Huawei og kan dermed få tak i delene som trengs til produksjonen.

Amerikanerne mener Huawei er en trussel og kan legge til rette for kinesisk spionasje, noe selskapet avviser.

EU-kommissær Margrethe Vestager fotografert under en pressekonferanse om Digital Markets Act (DMA) i mars.
Les også

Meta risikerer milliardbøter for «betal for personvern»-løsning

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.