DIGITALISERING OG OFFENTLIG IT

Sanner gir 74 millioner kroner til digitale læremidler

Kunnskaps- og integreringsminister Jan Tore Sanner vil ha fart på utviklingen av nye digitale læremidler. Her fra et besøk på Sofienberg skole i Oslo i mars.
Kunnskaps- og integreringsminister Jan Tore Sanner vil ha fart på utviklingen av nye digitale læremidler. Her fra et besøk på Sofienberg skole i Oslo i mars. Berit Roald / NTB scanpix
14. mai 2019 - 15:02

Regjeringen vil bruke 74 millioner kroner for å sikre en raskere utvikling av nye og digitale læremidler.

– Høsten 2020 skal nye læreplaner tas i bruk i skolen. Skal vi nå målene om at elevene skal lære mer og bedre, må skolen ha læremidler som er tilpasset de nye læreplanene. Regjeringen foreslår derfor å bruke rundt 74 millioner kroner for å sikre en raskere utvikling av læremidler og innkjøp av digitale læremidler, sier kunnskaps- og integreringsminister Jan Tore Sanner (H).

Midlene er fordelt på denne måten:

* 10 millioner kroner i tilskudd til Sametinget for utvikling av samiske læremidler.

* 20 millioner kroner i tilskudd til utvikling av læremidler uten kommersielt grunnlag.

* 20 millioner kroner i tilskudd til innkjøp av digitale læremidler og styrking av tilskuddsordningen som er en del av Den teknologiske skolesekken.

* 23,75 millioner kroner til omdisponering av tilskudd til utvikling av digitale læremidler gjennom Den teknologiske skolesekken.

Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.