JUSS OG SAMFUNN

SAP innrømmer svikt i Oracle-søksmål

SAP tilbød billig support på Oracle, og kom i skade for å laste ned vel mye internt Oracle-materiale.

I mai i fjor gikk SAPs datterselskap TomorrowNow ut med et tilbud til Siebel-kunder: Halv pris på vedlikeholdsavtaler i forhold til det Oracle selv forlanger. Tilbudet ble siden utvidet til også å omfatte Oracle-kunder med forretningssystemer fra PeopleSoft og JD Edwards.

    Les også:

Det er legitimt for en som skal drifte og vedlikeholde omfattende IT-systemer å ha tilgang til support, fikser, oppdateringer og så videre fra leverandører.

Oracle mener imidlertid at SAP gikk langt over streken. I et søksmål mot SAP i mars, anklager de konkurrenten for å ha misbrukt logginn-rettighetene til kundene som var i ferd med å bytte vedlikeholdsavtale fra Oracle til SAP, til å laste ned og kopiere tusener av dokumenter, også internt materiale som de ikke hadde rettmessig tilgang til.

SAPs svar på disse anklagene ble kjent i går.

SAP framholder at de fleste nedlastingene var i henhold til lover og regler.

Samtidig innrømmer de at noen «uheldige» nedlastinger av fikser og supportdokumenter fant sted.

SAP legger til at de ikke hadde illegitim tilgang til Oracle-åndsverk. De understreker at ingenting av de som ble lastet ned, ble kopiert eller overført ut fra TomorrowNows egne lagre.

I en uttalelse til mediene sier SAP-sjef Henning Kagermann at Oracle ikke har lidd betydningsfull overlast, og at søksmålet må gå sin gang. Han avviste ikke muligheten for et forlik, og han ville ikke uttale seg om mulige følger for SAPs regnskap.

SAP har utnevnt den administrative lederen for SAP America, Mark White, til å gjennomgå driften i TomorrowNow. Whites mandat gir ham anledning til å sparke TomorrowNow-ansatte som kan ha gått over streken i sin higen etter Oracle-materiale.

Søksmålet til Oracle anklager SAP-medarbeider Wade Walden for å ha gitt seg ut for å representere en av Oracles tidligere kunder, Honeywell International, for å få tilgang til Oracles kundenettsted.

Walden arbeidet tidligere for PeopleSoft, det største av Oracles mange oppkjøp de siste årene. Waldens handlinger brukes som eksempel på hvordan SAP skal ha svindlet og konspirert i strid med lovverket.

Kagermann sier at etter hans syn er én upassende nedlasting én for mye, og sier seg lei for at noe slikt kunne skje.

Han legger til at straks han fikk høre om saken, tok han tiltak for å styrke kontrollen hos TomorrowNow. Han understreker også at han ikke vet om noe som tyder på at TommorrowNow-sjef Andrew Nielson var klar over de upassende nedlastingene.

SAP kjøpte TomorrowNow i 2005. Kjøpet ble vurdert som et mottrekk mot Oracles oppkjøp av PeopleSoft.

Uavhengige analytikere mener det er godt hold i Oracles bevis og argumenter mot SAP.

Til eWeek sier David O’Connell i Nucleus at søksmål nevner spesifikke detaljer som hvilke servere og passord TomorrowNow brukte da de lastet ned materiale fra Oracle. At SAP har brukt hele tre måneder på å svare på en anklage bygget opp med så konkrete detaljer, mener han svekker deres sak.

Les mer om:
Kommentarer:

Vi har byttet system for artikkelkommentarer. For å opprette brukerkonto, registrerer du deg med BankID.