SAP- planer truer Super-Une

SAP-utvikling innen CRM kan true avtalen med Superoffice, men Une Amundsen er vant til presset, fra en annen gigant.

SAP-utvikling innen CRM kan true avtalen med Superoffice, men Une Amundsen er vant til presset, fra en annen gigant.

SAP Norge har en avtale med Superoffice om levering av deres system for kundehåndtgering (CRM) i Norge, sammen med SAP Business One, som er SAPs løsning for små og mellomstore bedrifter. Avtalen gir SuperOffice mange nye kunder. Denne avtalen kan gi være i fare hvis SAP får gode nok produkter mot dette segmentet selv.

Nå varsler SAP at de skal komme med en ny driftet hybridløsning for CRM. SAP hevder det skal bli en helt ny måte å levere CRM på, som skiller seg fra konkurrentenes tilbud, ifølge meldinger i amerikanske medier.

SAP sier de skal kunne kombinere enkelheten i driftede løsninger med mulighetene for tilpassing til bedriftenes systemer man får ved en lokal installasjon. Det ser også ut som de vil tilby betaling for faktisk bruk, den såkalt on-demand-modellen.

Selskapet oppgir ikke mange detaljer, og det kan dermed være vanskelig å se hvordan dette skiller seg fra modellene Oracle og Siebel tilbyr. Men representanter for SAP insisterer på at de vil gi mer dybde enn konkurrentenes driftede løsninger.

Superoffice lever for tiden herrens glade dager. De har store overskudd og god kundetilstrømning fra avtalen med SAP, forteller administrerende direktør Une Amundsen.

– Jada, det samarbeidet går veldig bra det. Vi leverer hver gang SAP leverer, sier han, uten å ville si hvor mye det er snakk om.

Han hevder likevel at han er lite bekymret for nye CRM-initiativer i SAP.

– SAP har allerede en CRM-løsning for Business One. Det er mulig de ønsker å utvide den. De har holdt på med CRM lenge, uten å satse veldig hardt på det. Men hvem vet, sier han.

Amundsen er uansett vant til at folk spår at han vil bli knust som en mygg når den største giganten av alle flytter litt på seg.

– Gjennom 15 år har folk spurt om hva jeg skal gjøre når Microsoft kommer inn i CRM. De kom for to år siden, og de to årene har vært våre beste år noensinne, sier han. – I fjor tjente vi 53 millioner og er vel det programvareselskapet med best marginer i Norden, mener han.

Til toppen