Sår tvil om Madonnas nett-konsert

Flere kilder sår tvil om Microsofts annonserte verdensrekord i forbindelse med en Madonna-konsert på Internett

Flere kilder sår tvil om Microsofts annonserte verdensrekord i forbindelse med en Madonna-konsert på Internett

Microsoft er ivrige til å reklamere for sin MediaPlayer-teknologi. Spilleren har hard konkurranse fra andre teknologier som dominerende RealPlayer og Apples QuickTime, når det gjelder å presentere multimediainnhold på nettet. Samtidig skal selskapet profilere sin verdensomspennende portal MSN, og kanskje det er dette presset som gjør at enkelte nå vil hevde at Microsoft overdriver sine egne bedrifter på Internett.

MSN hevder at deres nettkringkastede Madonna-konsert denne uken hadde ni millioner seere på Internett.

Men selskapet har ikke tall på unike brukere, og det er ikke er tatt høyde for at folk ifølge CNet News måte logge seg på flere ganger, siden spesielt bredbånds-strømmene hadde en tendens til å bryte tilkoblingen.

Madonna-konserten ble lagt ut i 700 kbps 'nær-DVD'-versjon, samt i 300, 128, 80 og 56 kbps. I tillegg ble det lagt ut en lydstrøm på 28,8 kbps,

Endel av seerne på lavere tilkoblingshastigheter sier til CNet at tjenestekvaliteten var bra, mens andre ikke kom inn på den populære konserten i det hele tatt

Om ni millioner brukere hadde koblet seg på MadonnaMusic.com for å se konserten over 56k-modem, så hadde antallet videoservere likevel blitt høyt nok til at det i endel diskusjonsgrupper på nettet er blitt hevdet at MSN overdriver tallene for å få PR.

Ved storskala videokringkasting på Internett bruker man caching-servere over hele verden. Om MSN hadde valgt den største caching-leverandøren Akamai Technologies, så hadde Akamai måttet dedikere en tredjedel av alle sine servere over hele verden til oppgaven. Ifølge Akamai selv har de rundt 6000 servere stående rundt om i verden...

Så om ni millioner brukere hadde koblet seg opp på hver sin 56 kbps linje - altså ingen over bredbånd - så hadde disse krevd 9.000.000 (brukere) x 56.000 (bits) = 504.000.000.000 bps, eller 504 gigabit per sekund. Hvis hver server takler kontinuerlig servering av videostrømmer på tilsammen opp til 240 mbps, noe ZD Nets benchmarking av Windows 2000-plattformen antyder, så skulle det trengs 2100 servere dedikert kun til MSNs konsertoverføring.


Og det er uten at eventuelle brukere med bredbåndslinjer er tatt med i tellingen.

Da Victoria's Secret la ut undertøysshowet sitt på nettet, krasjet serverne øyeblikkelig. En million ivrige undertøystilhengere sørget ganske kontant for at nettverket knelte. Showet skulle kringkastes i RealVideo, som er det dominerende formatet for video på Internett.

Til toppen